hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP Engin Alan kararını bekliyor

    MHP Engin Alan kararını bekliyor
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Balyoz planı" davasında tutuklu yargılanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın bugün tahliye edilmesini ümit ettiğini belirterek, "Millet adına yetki kullananlar milletin iradesiyle kavga yapmamalıdır" dedi. Şandır, tahliye kararı çıkmazsa itiraz edeceklerini söyledi.

    Mersin'den yeniden milletvekili seçilen Şandır, kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Tutuklu milletvekilleri ile ilgili soruya karşılık Şandır, mahkemenin bugün milletin iradesi doğrultusunda karar vermesini ve milletvekillerinin Meclise gelerek yemin etmelerine imkan vereceğini ümit ettiğini söyledi.

    Şandır, "Türkiye hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü hepimizin ortak paydasıdır. Millet adına yetki kullanan kurumların toplumsal faydayı yok saymaları kamu vicdanını rahatlatmayacaktır. Toplumsal fayda, milletin iradesi dikkate alınmak mecburiyetindedir. Yazılı hukukun kurallarını uygulayarak toplumu huzursuz etmenin, milletin iradesine aykırı davranmanın bu ülkeye bir faydası olmayacaktır. Ümit ederim ki bugün İstanbul Milletvekili Sayın Engin Alan'ın tutukluluk hali kaldırılacak, yemin törenine katılması sağlanacaktır" dedi.

    Bu konuda kimsenin "şiddeti bir siyasi araç olarak kullanılmayı denememesi gerektiğini" belirten Şandır, çözümlerin parlamentoda aranması, sokağın tahrik edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

    Şandır, "MHP olarak milletimizin geleceği ve huzuru açısından herkesi sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

    "Tahliye kararı çıkmazsa tavrınız ne olacak" sorusuna karşılık da Şandır, "Gereken yapılacaktır. İtiraz edeceğiz. Yine hukukun içinde kalarak, seçilmiş milletvekili arkadaşlarımızın hukukunu korumak için parti olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

    Bugün mahkemelerin Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan ile ilgili "doğru olan ve kamu vicdanını rahatlatacak kararı vereceğini ve tutukluluk hallerini kaldıracağını" ümit ettiğini belirten Şandır, "Millet adına yetki kullananlar milletin iradesi ile kavga yapmamalıdır" dedi.

    Engin Alan'ın tutukluluk halinin kaldırılmaması durumunda MHP'nin bir yol haritasının olup olmadığının sorulması üzerine Şandır, "MHP yetkili kurulları gereken değerlendirmeyi yaparak, gerekeni yapacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargının kararına saygı duyuyoruz ama yargı da adına yetki kullandığı milletin iradesine saygı duymalıdır. Bu gerginlikten kimseye fayda yok. Bu gerginlik değerli hakimlerin sağduyulu kararıyla aşılacaktır" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow