hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balbay-Haberal kararı üst mahkemede

    Balbay-Haberal kararı üst mahkemede
    expand

    13. Ağır Ceza Mahkemesi Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkındaki karar düzeltme taleplerini reddetti. "Ret kararımız yerindedir" diyerek dosyayı üst mahkemeye gönderdi. Balbay ve Haberal'ın üst mahkemeye yaptığı itiraz konusunda görüş bildiren savcı taleplerin ikisinin de reddedilmesini önerdi.

    CHP’den milletvekili seçilen Haberal ve Balbay’ın avukatları davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunmuştu.

    Tahliye talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Mahkemesi, iki tutuklu sanığında talebini reddetmişti. Bunun üzerine avukatlar, tahliye talebinin reddedilmesine ilişkin karara itiraz ederek, karar düzeltme istedi.

    Bu talebi değerlendiren mahkeme, ‘tahliye talebinin reddi kararımız yerindedir’ şeklinde karar verdi.

    Karar düzeltme talebini reddeden mahkeme, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

    "Reddi hakim" talebi

    Bu arada Haberal'ın avukatları, tahliye taleplerinin reddine ilişkin itirazı inceleyecek olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görevli 3 hakim için "reddi hakim" talebinde bulundu.

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Haberal'ın avukatı Yasemin Antakyalı, tahliye taleplerinin reddine ilişkin itirazı inceleyecek olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli 3 hakim için "reddi hakim" taleplerine ilişkin dilekçeyi mahkemeye sundu.

    Dilekçede, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemede görevli 3 hakim aleyhine tazminat davası açarak kazandığı, dolayısıyla bu hakimler ile Haberal arasında husumet bulunduğunun anlatıldığı öğrenildi.

    3 hakimin görevden çekilmemesi halinde, "reddi hakim" taleplerinin bir üst mahkemeye gönderilmesi istenen dilekçede, üst mahkeme olarak talepleri değerlendirecek olan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini oluşturacak hakimlerin de tazminat davası açmadıkları hakimlerden seçilmesinin istendiği bildirildi.

    SAVCI TALEPLERİN REDDİNİ İSTEDİ

    Bu arada İstanbul 14. Ceza Mahkemesi Savcısı Hikmet Usta, "Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye istemlerinin reddine" ilişkin yaptıkları itirazın reddini talep etti.

    Dilekçeleri inceleyen Usta, itirazların reddini talep etti. Savcı Usta'nın red talebini, Anayasa'nın 14 ve 83. maddelerine dayandırdığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow