hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İster gelir ister gelmezsiniz"

    İster gelir ister gelmezsiniz
    expand

    Başbakan Erdoğan seçimin ardından ilk grup toplantısını yaptı. Erdoğan'ın eleştiri oklarının hedefinde ise yine CHP vardı. Başbakan, "Kılıçdaroğlu 'biz olmadan komisyonlar çalışmaz' diyor. Bakın nasıl çalışıyor. Bal gibi çalışır. Meclis'i çalıştıracağız. Gelirsiniz veya gelmezsiniz o sizin bileceğiniz iş" dedi.



    Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


    - Biz Türkiye haritasını renklere boyayanlardan olmayacağız. Seçim gecesi zafer sarhoşu olmadık. Biz sadece parti genel merkezimizde sevincimizi paylaştık. Sokaklara dökülmedik. Bu bir olgunluk göstergesidir. Kibirle değil tevazuyla hareket ettik.

    - Biz herkes için demokrasi istiyoruz. Daha fazla özgürlük istiyoruz. Milli irade bizim için kutsaldır. Milli irade üzerinde vesayeti asla kabul etmiyoruz. Çok büyük haksızlıklara maruz kaldık. Bir şiir yüzünden hüküm giydik. "Muhtar bile olamazsın" denildi. Partimiz kapatılmak istendi. Cumhurbaşkanı seçimimiz engellenmek istendi. Çetelerin demokrasi dışı örgütlenmelerin yeri haline getirildi. Bu ülkenin kardeşliği hedef alındı

    "Anayasa'yı takmamazlık etmedik"

    - Hakkımızda kapatma davası açılmamış olsaydı bugün kişi başına milli gelir 10 bin doların üzerinde olurdu. Anayasa'yı takmamazlık  etmedik. Biz oy verenleri sokaklara dökmedik

    "Meclis'i boykot ederek hedefe ulaşılamaz"

    - Milli irade üzerinde vesayeti kabul etmiyoruz ancak hukukun zorlanmasını da kabul etmiyoruz. Yargının kararları yüzünde AK Parti'yi itham edenler eski alışkanlıkları nüksedendir. Onların zamanında yargı yürütmeden talimat almış olabilir ama bizim zamanımızda kimseden talimat almaz. AK Parti kimseden emir ve talimat almaz . Meclis'i boykot ederek ulaşılacak bir hedef olmaz.

    "Başbakan ne yapsın?"

    - Ne diyorlar "Başbakan bu işi çözsün". Başbakan ne yapacak? Hakimleri arayıp talimat mı verecek? Başka iktidarlar döneminde bunlar yaşanmış olabilir. Elimizde kayıtlarda var. Bu kayıtlar onların anladığı kayıtlar manasında değil. Yargı kararlarından dolayı TBMM'ye gelmeyenler, gelipte yemin etmeyenler kuvvetler ayrılığını hala kabullenemeyenlerdir. Kimsenin kanunları yok sayma hakkı yok.

    - "TBMM'ye gelmeyenler... "

    - TBMM'ye gelmeyenler, gelip de yemin etmeyenler yasama-yürütme-yargı ayrımını hala kabullenemeyenlerdir. Hiçkimseninn kanunları ve hukuku hiçe sayma hakkı yoktur. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.

    - Keyfice aday gösterenler bugün yargının kararlarına herkes kadar saygı duymakla mükelleftirler. Millet iradesi ile yargı kararı karşı karşıya getirilemez. Çözüm de kaçınılmaz olarak ortak olacak.

    - Muhalefet sağduyu içinde hareket etmek, makul öneriler getirmek zorundadır. Boykot ya da tepkiyle hiçbir yere varılamaz. Sorunu derinleştirmek yerine daha serinkanlı davranmalarında fayda var. Hiçkimsenin kanunları hiçe sayma hakkı yoktur.

    "Hangi dürüstlük?"

    - Şimdi soruyorum: Geçici Meclis Başkanı Genel Kurul'da olduğu halde, onu bildiği halde “ben yokum” demesini hangi dürüstlük anlayışı içine sığdırıyor. Bu nasıl dürüstlük?

    - Bu ana muhalefetin tarihine kara leke olarak geçmiştir. Desen de demesen de bütün kameralar bu anı tespit etti. Hepiniz ordasınız kendinizi yok yazdırıyorsunuz. Bunu yutmazlar beyler, bunu tarih affetmez. CHP ontolojik sorunlar içerisindedir

    "Muhalefet ister gelsin ister gelmesin"

    - Milli iradenin önündeki engel AK Parti olmayacaktır. Milletin karşısında onlar her geçen gün itibar kaybetmeye devam edecekler. Dün sandığı bugün Meclis’i boykot ettiler. Muhalefet ister gelsin ister gelmesin, parlamentonun çalışmasına mani bir hal yoktur.

    "Komisyonlar bal gibi çalışır"

    - Komisyona muhalefet gelmediği zaman çalışılamaz diye bir durum yok. TV’de diyor ki biz komisyonlarda olmazsak komisyon çalışmaz. Sayın Kılıçdaroğlu; komisyon bal gibi çalışır. Meclis Divanı da aynı şekilde. Yeter ki bizden bir eksik olmasın. Ama demokrasi birlikle güç kazanır bizim isteğimiz bu. Ama ister gelirsiniz ister gelmezsiniz bu sizin bileceğiniz iş.

    “CHP milletin mesajını anlayamadı”

    - CHP kendine yeni sıfatını yapıştırmış ama eski kafayla hareket ediyor. CHP 12 Haziran seçimlerinin ardından milletin mesajını yine anlayamamıştır. Bu süreci biz kafa karışıklığı olarak nitelendiriyoruz.

    CHP’nin bir an önce bu kafa karışıklığından, şaşkınlıktan kurtulup ana muhalefet görevini devir almasını istiyoruz. Meclis çalışmalarına aynen devam edecektir. Hani çalışmazdı, çalıştırmazdınız çalışıyor işte.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow