hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte bakanların görev dağılımları...

    İşte bakanların görev dağılımları...
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu.

    Başbakan Erdoğan ve Başbakan yardımcılarının görevleri ile bağlı ve ilgili kuruluşlar belli olurken, Başbakan Erdoğan'a Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı bağlı olacak.

    Hükümet Sözcülüğü görevini de üstlenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay ile ilişkiler konusunda görevlendirilirken, sorumlu olduğu kurum ve kuruluşlar şöyle:

    "Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurum Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."

    Diğer Başbakan Yardımcılarından Ali Babacan, ekonomik konularda genel koordinasyonu üstlenirken sorumlu olduğu kamu kurum ve kuruluşları şöyle:

    "Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu."

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, insan haklarıyla ilgili kurullar ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon, Medeniyetler İttifakı projesinin yürütülmesi gibi görevleri üstlenecek.

    Atalay'a ayrıca, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği bağlı olacak.

    TBMM ile ilişkilerle görevlendirilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a da Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bağlandı.

    Ayrıca, AB makamlarıyla yapılacak tam üyelik müzakerelerinde "Müzakere heyeti başkanlığı" ve "Başmüzakereci" görevini Avrupa Birliği Bakanı; kamu görevlileri sendikaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı; akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarının koordinasyonu da Gümrük ve Ticaret Bakanı tarafından yürütülecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow