hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım tutuklandı

    Aziz Yıldırım tutuklandı
    expand

    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı. Yıldırım, Metris Cezaevi'ne konuldu.

    Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle 2 gün önce mahkemeye sevk edilen ancak rahatsızlığı nedeniyle iki kez hastaneye sevk edilen Aziz Yıldırım'ın, İstanbul nöbetçi 14. Ağır ceza Mahkemesindeki işlemleri tamamlandı.

    Saat 14.00 sıralarında mahkemeye getirilen Yıldırım'ın sorgusu saat 18.30'a kadar sürdü.

    Yıldırım, geçen 3 Temmuz Pazar günü gözetim altına alınmasının ardından, önceki gün getirildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde savcılık sorgusu tamamlanarak, "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "şike" suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

    Ancak rahatsızlanan Yıldırım, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, dün akşam saatlerinde tekrar adliyeye getirilerek, hakim karşısına çıkmıştı. İfadesi sırasında yeniden rahatsızlanması üzerine gece saatlerinde hastaneye kaldırılarak yapılan tedavisinin ardından bugün öğleden sonra adliyeye getirilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yıldırım, saat 21.20 sıralarında Metris Cezaevi'ne getirildi.

    Bu sırada, bir grup Fereberbehçe taraftarı, takımlarının lehine slogan atarak, cezaevi önüne gelmeye çalıştı. Polis ekipleri müdahale edince grup, taş ve sopalarla karşılık verdi.

    Bu arada, adliye binası önünde bekleyen bir grup Fenerbahçeli taraftar da, Yıldırım'ın tutuklandığı haberinin duyulması üzerine, taşkınlık çıkardı.

    Taraftarlar, polis ve basın mensuplarının bulunduğu yöne taş ve bira şişesi attı.

    Başına şişe isabet eden bir televizyon muhabiri yaralandı. Yaralı basın mensubu hastaneye götürüldü.

    İNTERNET SİTESİNE APAR TOPAR YAZI KONDU

    Bu arada Fenerbahçe Kulübü, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanma kararının açıklamasının ardından resmi internet sitesinin açılış sayfasına, merhum spor yazarı İslam Çupi'nin Fenerbahçe'ye ilişkin sözlerinden bir bölüm koydu.

    Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinin açılış sayfasında, İslam Çupi'nin şu sözleri yer verdi: "Türkiye'de, Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı, başarılı ve ilkse bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler, perakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar, meyhaneler fuldur. Statlar Türkiye'nin her vilayetinde lebalebtir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür. Kötü (!) uğurlanmasına rağmen, Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşanan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte. Adı konamaz."

    Bu arada FBTV de Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe'ye olan sevgisini dile getirdiği demeçlerini yayınladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow