hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 gün sonra şehit arkadaşının mezarında

    15 gün sonra şehit arkadaşının mezarında
    expand

    Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek 13 silah arkadaşı şehit edilen Jandarma Komando Çavuş Lütfü Yaşar, izne çıktıktan sonra babasının evine gitme yerine şehit silah arkadaşı Noyan Aydın'ın evine giderek ailenin acısını paylaştı.

    Silah arkadaşı şehit Noyan Aydın'ın mezarını ziyaret eden Jandarma Komando Çavuş Lütfü Yaşar, "Komando vurulunca değil, unutulunca ölür" dedi. Şehit Noyan Aydın'ın ağabeyi Orhan Aydın ise şehit olan kardeşinin silah arkadaşının kendilerini ziyaret etmesi nedeniyle duygulandıklarını söyledi.

    Çatışmada yer alan timin çavuşu

    Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında geçen 14 Temmuz'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan ve 13 askerin şehit olduğu çatışmada yer alan Jandarma Komando Çavuş Lütfü Yaşar, birkaç gün sonra izne çıktı. İzninde Bursa'daki babasının evine gitme yerine birlikte girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın Zonguldak Ereğli İlçesi'nde oturan ailesinin yanına giderek acılarını paylaşmak istedi.

    Silah arkadaşı Şehit Noyan Aydın'ın mezarını ziyaret edip dua eden Yaşar, şöyle dedi: "Noyan Aydın ile kardeşliğimiz 8 ay önce İzmir Foça'daki acemi birliğinde başladı. Acemi birliğimizi tamamladıktan sonda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na oradan da Silvan'da birlikte görev yapmaya devam ettik. Noyan Aydın kardeşim gibiydi, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Çatışmadan birkaç gün sonra izne çıktım. İlk işim kardeşimin ailesinin acısını paylamak ve mezarını ziyaret etmek için Zonguldak'a geldim. Burada birkaç gün kaldıktan sonra ailemin yanına gideceğim. İznim bitince görev yaptığım birliğe teslim olacağım."

    Şehit Noyan Aydın kahramanca savaştı

    Şehit Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın ile şehit olan diğer 12 askerin çatışmada kahramanca savaştığını söyleyen Jandarma Komando Çavuş Lütfü Yaşar, "Çatışmada ben de yer aldım. Halen asker olduğum için çatışma hakkında bilgi vermem söz konusu değil. Arkadaşlarımızı bu vatan için şehit olmuşlardır. Şehit mertebesi onlara nasip olmuştur. Onların hepsi kahraman birer komandodur. Onlar vurulunca değil, unutulunca olur. Mekanları cennet olsun" dedi.

    Şehidin ağabeyi Orhan Aydın "çok duygulandık"

    Kardeşinin şehit olduğu çatışmada yer alan Jandarma Komando Çavuş Lütfü Yaşar'ın ziyareti karşısında çok duygulandıklarını söyleyen Şehit Noyan Aydın'ın ağabeyi Orhan Aydın, "Lütfü, kardeşimin askerlikte en yakın arkadaşıydı. Telefonla görüştüğümüz sırada sürekli ondan bahsederdi. Kardeş gibiydiler. Ziyaret karşısında çok duygulandık. Silah arkadaşlığı budur" dedi. Ağabey Orhan Aydın, şehit olan kardeşi Noyan Aydın için yaşadıkları evin bir bölümünü müze yapmak istediğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow