hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de "Ankara krizi"

    CHPde Ankara krizi
    expand

    Şubat ayından bu yana görev yapan ve sık sık eleştirilen Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, tartışmalı olduğu il kadrosuyla birlikte istifa etti. CHP'nin Ankara il yönetimi düştü. Ama genel merkez Şengül'ü yeniden Ankara İl Başkanı olarak atadı.

    Şengül yeniden başkan ama 1 ay önce Ankara İl Başkanlığı için teklif götürülen ve teklifi kabul eden Karayalçın'a nasıl bir açıklama yapılacağı merak ediliyor.


    CHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları rafa kalktı ama partide şimdi de "Ankara" krizi yaşanıyor. Şubat ayından beri Ankara İl Başkanlığı'nı yürüten Tarık Şengül ve il kadrosunda 11 kişi istifalarını genel merkeze sundu. Ankara yönetimi düştü ama CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil,Tarık Şengül'ün yeniden il başkanı olarak atandığını açıkladı.  

    Tamaylıgil'İn "Şengül'ü yeniden atadık" açıklamasıyla kafalar iyice karıştı. Çünkü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bundan kısa süre önce, 25 Haziran tarihinde, Ankara Ahlatlıbel'de bir tesiste, Murat Karayalçın ile biraraya geldi.
    ve Karayalçın'a Ankara İl Başkanlığı görevini teklif etti. Yakın çevresinin tüm karşı çıkmalarına rağmen Karayalçın da görevi kabul etti. Hatta sırf bu görev için Bulgaristan'da bir üniversiteden gelen hocalık teklifini reddetti.


    Önce istifa eden ve sonra yeniden il başkanı olarak atanan Tarık Şengül ise genel başkanla görüşmeden önce CNN Türk'e konuştu. Kendisi hakkında yardımcılarının rapor hazırladığı ve "seçim harcamalarını bildirmedi, broşürleri sattı" şeklindeki iddiaları yalanlayan Şengül,  Önder Sav'la yemek yemediğini söyledi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow