hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD elçisi eski ramazanları hatırladı!..

    ABD elçisi eski ramazanları hatırladı..
    expand

    ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ailesi, Fatih Belediyesi'nin Eminönü Yeni Cami Meydanı'nda kurduğu iftar çadırının konuğu oldu. Ricciardone burada yaptığı konuşmada, "Eski ramazanlar gözümde canlandı" dedi.

    Çadıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte gelen Ricciardone, yemeğini sıraya girerek kendisi aldı. Ezanın okunmasıyla mercimek çorbası, tavuk, pilav ve lokma tatlısından oluşan yemeğini yiyen Büyükelçi, ardından bir konuşma yaptı.

    Ailesini, arkadaşlarını ve kendisini sıcak bir şekilde karşılayan Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlara teşekkür eden Büyükelçi, "Eşimin, benim ve Adana'da doğan kızımızın Ramazanlarla ilgili güzel hatıraları var. Bu akşam burada sizlerle aynı sofrada iftarınızı paylaşmaktan dolayı ailem ve Amerika'dan gelen arkadaşlarımızla birlikte çok mutlu olduk. Bizim için Ramazan ruhu Türkiye'nin ruhunu yansıtıyor. Ramazan Türklerin misafirperverliğini daha güzel yansıtıyor. Ramazan aydınlık, kardeşlik, birliktelik gibi güzel düşünceleri vurguluyor. Sizlerle bu ulvi düşünceleri paylaştığımı özellikle belirtmek isterim" dedi.

    Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Ramazan ayının başkalarını daha iyi anlamak ve empati kurabilmek için bir fırsat olduğunu hatırlatarak, özellikle Afrika'da açlıkla karşı karışa olan insanlara yardım edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

    Ahmet Özhan'ı dinledi

    İftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ricciardone, siyasete ilişkin sorulara cevap vermedi.

    Büyükelçi, "Bu gün burada misafiriz. Siyaseti burada konuşmayalım. Bu iftar yemeği ile eski Ramazanlar gözümde canlandı" dedi. Ricciardone, görev süresi konusunda gelen başka bir soruya da, "Bu konuyu Ankara'ya bırakalım" yanıtını verdi.

    Yemeğin ardından Büyükelçi Ricciardone ve Demir çadırdan ayrılarak Sultanahmet Meydanı'nda kurulan Ramazan etkinliklerine katıldı. Sultanahmet Meyda'nında kurulan dükkanları gezen Büyükelçi, baklava yapımını izledi ve ney ustası ile kısa süreli sohbet etti. Ardından Ramazan etkinlikleri çercevesinde konser veren Ahmet Özhan'ı dinleyen Büyükelçi Ricciardone, konser sonrası Özhan'a çiçek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow