hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin Kızıltepe elektriksiz... Hayat durdu...

    Mardin Kızıltepe elektriksiz... Hayat durdu...
    expand

    Mardin'de elektrik kesintileri hayatı, durma noktasına getirdi. Aşırı sıcakların etkisiyle yaşanan voltaj oynamaları elektrik kesintilerine yol açıyor. Enerji sorunu Kızıltepe'de 200 yataklı devlet hastanesini hizmet veremez duruma getirdi.

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde aşırı sıcakların etkisiyle yaşanan enerji sorunu, sağlık alanını da derinden etkiliyor.

    Kızıltepe'nin 200 yataklı devlet hastanesinde aşırı sıcaklar ve enerji sorunu nedeniyle ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitesi geçici olarak kapatıldı.

    Hastanenin soğutma ve havalandırma sisteminin yanı sıra sterilizasyon cihazlarının çalışmaması hastaları olduğu kadar hastane personelini de ciddi şekilde etkiyor.

    Mardin'in 200 bini aşan nüfusuyla Türkiye'nin 44 ilinden daha büyük olan ilçesi Kızıltepe'de mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklar, ilçede yeni hizmete giren 200 yataklı devlet hastanesinde sağlık hizmetlerini de adeta durma noktasına getirdi.

    Aşırı sıcakların etkisiyle yaşanan voltaj oynamaları hastanenin soğutma ve havalandırma sistemlerinde büyük arızalara neden oluyor. Hastanede bulunan tam teşekküllü 6 ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri, yaşanan sıkıntılar nedeniyle hasta kabulünü durdurdu.

    Mağdur olan hastalar ise çevre il ve ilçelerinde bulunan hastanelere sevk ediliyor. Hastanede bulunan 11 asansörün sadece ikisinin çalışır durumda olması dikkat çekiyor.  

    Artan şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı, TOKİ ve Mülki İdare amirlerine durumu defalarca anlatmalarına rağmen herhangi bir çözüm bulamadı.

    Sorunun yüklenici firmaların kullandığı kalitesiz malzemelerden kaynaklandığını belirten Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sefer Varol, firmalara arızalanan ve çalışmayan cihazlar konusunda defalarca bildirimde bulunmalarına rağmen firmaların servis hizmeti vermediklerini söyledi.

    Hastanenin bölge hastanesi konumunda olduğunu ve günde yaklaşık 3 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiğini belirten Varol, bu yoğunluğa bir de bu tür sıkıntıların eklenmesiyle bazı önemli üniteleri kapatmak zorunda kaldıklarını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow