hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'den PKK için strateji değişikliği

    AKPden PKK için strateji değişikliği
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, terörü önlemek için hükümetin strateji değişikliğine gideceğini belirterek, "Bu yeni tedbirlerle terör kökünden kazınmış olacaktır" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Soma Belediyesi tarafından Soma ELİ Azot Tesislerinde düzenlenen iftar ile ramazan ayı etkinliklerine katıldı.

    Vatandaşlara seslenen Tanrıverdi, toplumsal dayanışma ve sosyal yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığı ramazan ayında vatandaşlarla iftar sofralarında bir arada olduklarını belirterek, "Özellikle son günlerde dünya kamuoyunda konuşulan Somali ve Kenya'yı hatırlıyoruz. Oruç böylesi nefsimizi terbiye eden, vücudumuzu ıslah eden ve sadece kendimizi değil dünya insanlığına yönelik düşüncelerimizi ortaya koymamıza vesile oluyor. Bu ay vesilesiyle, oruç
    vesileyle inanıyorum ki dünyanın dengesi düzelecektir. Bu vahşi dünyada adaletin gerçekleşmesi böylesi sofralardan ve zihniyetlerden geçecektir" dedi.

    -Teröre karşı strateji değişikliği-

    Son günlerde Türkiye'nin huzurunu, gelişmesini ve büyümesini hazmedemeyenlerin krizden bahsettiklerini ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Kuvvet komutanlarımızın emekliliklerini de istismar etmeye kalktılar ve krizi pompalamaya çalıştılar. Havada uçuşan kriz sözcüklerine rağmen Türkiye'de hiçbir şeyin olumsuz yönde etkilenmediğini gördük. Türkiye'de artık her şey ayaklarının üstüne sağlam bir şekilde basmaktadır. Türkiye demokratikleşmiş, sivilleşmiş, artık normalleşmiş bir ülkedir. Bunda sonra kim kriz beklentisi içinde olursa yanılır. Artık eski dönemlerde olduğu gibi nemden huylanmayacağız. Daha ileri demokrasi, daha ileri temel hak ve özgürlükler ve ekonomik ve sosyal yönden daha ileri bir Türkiye inşallah bu dönemde daha sağlıklı bir şekilde ortaya konmuş olacaktır. 'Ben yaptım' anlayışı ile hareket etmeyeceğiz. Baskıcı bir anlayışla ülke yönetmeyeceğiz. Milletimiz ne istiyorsa onu gerçekleştireceğiz."

    Terör saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı dileyen ve hükümetin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, şunları söyledi: "Özellikle terörü önlemek için hükümetimiz strateji değişikliğine gitmektedir. Bu yeni tedbirlerle terörün kökü kazımış olacaktır. Bu ülkede kardeşçe yaşamanın bu ülke için gerçekleşmiş olduğunu göreceğiz. Şiddetten faydalanarak veya şiddetten sonuç almaya çalışanlar yanılmaktadır. Şiddetle, terörle sonuç almaya kalkarsanız, bunu başaramazsınız."

    -Yeni anayasa hedefi-

    Tanrıverdi, AK Parti hükümetlerinin insan odaklı çalışma yürüttüğünü, 61'inci hükümetin de bu anlayışı sürdürdüğünü dile getirerek, geçen dönemlerde yapılan hizmetlerden daha fazlasını bu dönemde gerçekleştireceklerini bildirdi.

    AK Parti'nin, Türkiye'nin 2023 hedefini ortaya koyduğunu ve daha ileri, müreffeh, gelişmiş bir Türkiye'de yaşamanın onurunu duyacaklarını ifade eden Tanrıverdi, "Türk vatandaşı olmanın haklı onurunu yaşayacağız. 2023'te artık Türkiye, bölgesinde değil, aynı zamanda dünyada lider ülkeler arasında yerini alacaktır. Bunları gerçekleştirmek değişim ve dönüşümle mümkündür. Değişen dönüşen Türkiye'de artık insanımız Türkiye'de medeni hizmetlere kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.

    Partisinin yeni anayasa hedefini de dile getiren Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anayasa değişikliği ne yapmak istediğimizi anlamayan siyasi parti temsilcileri olabilir. Ancak milletimiz bunu çok yakından anlamıştır. Özellikle 12 Eylül tarihinde ortaya koymuştur. Demokrat ve özgürlükçü anayasayı çıkartmak boynumuzun borcudur. Anayasa değişikliği yapılırken değiştirilemez değerlerimiz elbette dikkate alınacaktır. TBMM 1 Ekim'de açılacak. Sivil, özgürlükçü bir
    anayasanın yapımı gündemimize gelecek. Bu anayasayla Türkiye'nin daha ileri demokrasiye, insanımızın temel hak ve özgürlüklerine sahip olmasını hedefliyoruz."

    Tanrıverdi, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu ve bunun kesinlikle değiştirilemeyeceğini de vurgulayarak, "Tek devlet, Tek Millet, Tek Bayrak. Bunları her platformda ifade ediyoruz. Bayrağımızın değiştirilmesini teklif etmek bile mümkün değildir. Bayrağı değiştirmeye kimse yeltenmemeli, eğer yeltenirse karşısında milleti bulur, TBMM'de bizi bulur" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow