hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu sözler Arınç'ı kızdıracak...

    Bu sözler Arınçı kızdıracak...
    expand

    CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun YAŞ toplantısı ile ilgili açıklamalarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

    Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye nerede ağlayacağını, nerede güleceğini kestiremediğimiz bir denge bozukluğuyla malul hükümet sözcüsünün talihsiz beyanlarını şaşkınlıkla izlemektedir" dedi.

    Tamaylıgil, açıklamasında şöyle dedi:

    "Bu talihsiz beyanıyla Sayın Arınç kendi partilerinin Merkez Yürütme Kurulu toplantılarıyla Yüksek Askeri Şura toplantısını eşdeğer görmektedir. Yüksek Askeri Şura Toplantısı AKP’nin mahremi değildir. Sayın Arınç maalesef 'tek parti devleti' heveslerini barındıran bir zihniyeti dışa vurmuştur. Bu pervasız bir itiraftır.

    Bugün devletin ve milletin kurumlarını adeta parti uzantısı yapılar olarak gören bir ’Parti Devleti’ anlayışıyla karşı karşıyayız. Daha düne kadar Yüksek Askeri Şura Kararlarının yargı denetimine tabi olmasını savunanlar ve bütün YAŞ kararlarına muhalefet şerhi koyanların geldiği bu nokta ibret vericidir." Tamaylıgil, böylece bazılarının hukuk devleti ve şeffaflıktan ne anladığının açıkça görüldüğünü ifade ederek, "Umarız ki, Hükümet Sözcüsü Sayın Arınç Hükümeti temsilen konuşmuyordur" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow