hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uğur Arslan: "Yeniden doğdum"

    Uğur Arslan: Yeniden doğdum
    expand

    Deniz Feneri davası kapsamında gözaltına alınan şarkıcı ve sunucu Uğur Arslan 4 gün boyunca yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Arslan "Bugün yeniden doğduğum gündür. Bundan sonra daha dikkatli davranacağım ve hayatıma beyaz bir sayfa açacağım" dedi.

    Üsküdar Belediyesi’nin Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Ramazan eğlenceleri kapsamında şiir okuyan Arslan sahneye çıkmadan önce bir basın toplantısı yaparak son günlerde yaşadıklarını basın mensupları ile paylaştı.

    “Bugün benim doğumgünüm" diye sözlerine başlayan Arslan, 4 yıl önce savcıyla görüştüğünü “Yaklaşık 4 yıldır bugünü iple çekiyorum. Bu yaşadığım 4 sene 10 yıllık televizyonculuk hayatıma çöreklenmiş günlerdi. 4 yıldan beri bugünü bekliyordum. O yüzden bugünü yeni doğum günüm kabul ediyorum. Mahkemeye bile çıkmadan serbest bırakıldım. O yüzden benim için ‘Deniz Feneri Davası’ bitmiştir. Beni seven insanların karşısında, geçmişte olduğu gibi temiz olmaya ve temiz kalmaya devam edeceğim" dedi.

    Uğur Arslan, gözaltı sürecini şöyle anlattı: “Kendimden emindim. Rahattım. Basın, havalimanında beni görüntüledi. Beni sevenler fotoğraf çektirmek istedi ben de kıramadım. Bazı siyasiler bu durumu eleştiri konusu yaptı. ‘Tatile mi gidiyor’ diye eleştirenler, gözaltı sürecinden sonra da çıkarken ağladığım için eleştirdi. Ne yapacağımı bilemedim. Ramazan ayında nezarette geçirdiğim 4 gün hayatımın en uzun günü idi. Beni 2 gün tuttular ve sonrasında ifademi alıp tekrar nezarete aldılar. Sayın savcılarımız 4 günlük gözaltı süresini sonuna kadar kullandı. 4 günün sonunda da teşekkür edip gönderdiler. Bu 4 günün sonunda yeniden doğmuş gibi oldum."

    "BEYAZ BİR SAYFA AÇTIM"

    Uğur Arslan, “Beni sevenler, bana inanlar için bundan sonra hayatıma daha dikkat edeceğim. Hata yapmamak için elimden geleni yapacağım. Kendime beyaz bir sayfa açıyorum" dedi.

    Gözaltı sürecinde en çok kimi özlediğine ilişkin bir soru karşısında duygulanan Arslan gözyaşlarını tutamadı. Güçlükle konuşan Arslan, “En çok çocuklarıma sarılmayı özledim. Ailemi ve beni sevenleri özledim. Bana çok şey söylenmedi ama, 3 yaşındaki kızımın gece rüyasında ‘Baba’ diye sayıkladığını anlattılar. Bu beni çok duygulandırdı." dedi. Uğur Arslan, nezarette de gözaltında olan insanlara şiir okuduğunu söyledi.

    "BU DAVA ULUSLARARASI BOYUTTA"

    Uğur Arslan, “Bu dava uluslararası bir boyut kazanmış bir dava. Bu dava çok basit, ‘Birisi para almış, cebine koymuş’ davası değil" dedi.

    "Balyoz" ve "Ergenekon" davasının karşısına Deniz Feneri davasını koymaya çalışanların olduğuna ilişkin bir soruya da, “Halk içinde bu soru bana çok soruluyor. Bilmiyorum böyle bir şey var mı? Şike Davası’nda Emre Belezeoğlu ve benim aynı anda gözaltına alınmam ilginç geliyor" dedi.

    Arslan basın toplantısının ardından sahneye çıkarak Üsküdarlılara şiir okudu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow