hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den "oda tartışması"na yanıt

    CHPden oda tartışmasına yanıt
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, dün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında "oda tartışması" yaşandığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

    Toprak, yazılı açıklamasında, MYK toplantılarının her hafta düzenli olarak gerçekleştirildiğini anımsattı. MYK toplantılarında, Türkiye'de ve dünyanın diğer ülkelerinde meydana gelen gelişmelerin tartışıldığını, ülkedeki sorunların müzakere edilerek ve bu sorunlara çözüm önerileri geliştirildiğini
    anlatan Toprak, şunları kaydetti:

    "Bu toplantı sonrasında gerektiğinde parti sözcümüz tarafından açıklama yapılır. 10 Ağustos tarihli son MYK toplantısında da Suriye'de ve Ortadoğu'da yaşan gelişmeler ve ekonomik kriz gerçeği tartışılmıştır. Sonrasında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna açıklama yapılmıştır.

    Normal olan bu açıklamaların medyada yer alması ve parti söylemlerimizin kamuoyuna taşınmasıdır. Ancak medya MYK'da hiçbir şekilde gündeme gelmeyen bir 'oda sorununu' haber yaparak hem parti kimliğimize zarar vermiş hem de kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Benzer ifadelerle yapılan haberlerin tek bir kaynaktan çıktığı ve bunun gerçekle bağdaşmadığı ortadadır. MYK'mızda magazinsel olarak nitelendirilecek bu tür sıradan ve basit konular gündeme gelmez.

    Medyanın sürekli bir biçimde partimiz hakkında gerçekçi olmayan ve kurumsal dayanağı bulunmayan haberlere itibar etmesi sağlıksız bilgilerin dolaşıma girmesine ve partimiz kimliği hakkında yanlış bir imajın oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu noktada medya mensuplarını daha tutarlı ve gerçekçi haberler yapmaya davet ediyor, partimizin resmi açıklamaları dışındaki açıklamalara itibar etmemesini bekliyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow