hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devrimci Karargah davasında izdiham

    Devrimci Karargah davasında izdiham
    expand

    Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanık yakınları duruşmanın geç başlaması üzerine duruşma salonunun kapısını yumrukladı ve tekmeledi.

    İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Hanefi Avcı’nın da aralarında olduğu 20 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı ise, raporlu olduğu için duruşmaya gelmedi. Hanefi Avcı ise sanıklara ayrılan bölümde en arka köşede oturdu ve diğer sanıklarla arasında bir askerin durması dikkat çekti.

    -Duruşma kapısı yumruklandı-

    Duruşmanın 13.00’te başlayacağının bildirilmesine rağmen 45 dakika geç başlamasına, duruşma için bekleyenler tepki gösterdi. Bazı sanık yakınları bekletilmeyi alkışlarla protesto ederken bazıları da duruşma salonunun kapısını yumrukladı ve tekmeledi.

    -Duruşma salonuna girişte izdiham yaşandı-

    Mahkeme salonuna sanık yakınları 13.45’te alınmaya başladı. Ancak salona girişte izdiham yaşandı. Duruşma mübaşirinin önce avukatların salona alınacağını bildirmesi üzerine bazı sanık yakınları buna tepki gösterdi. Salonun yetersiz olması nedeniyle tüm sanık yakınlarının içeri alınmayacağının belirtilmesinin ardından bazı sanık yakınları da bağırarak salonun kapısındaki polise ve mübaşire tepki gösterdi. Avukatlarının salona alınmasının ardından polisin bazı yabancı gazetecileri içeri alması üzerine, adliyede görevli gazeteciler de salona girmek istedi. Ancak polis önce gazetecileri ‘yer yok’ gerekçesiyle almak istemedi. Daha sonra yabancı gazetecilerin alınmasının ardından adliyede görevli gazeteciler içeri alındı.

    Avukat Kanar:"Yargılanmanın kirlerden arınması için..."

    Duruşmada ilk olarak sanık avukatlarından Ercan Kanar söz aldı. Salondaki 25 avukat adına konuştuğunu belirten Kanar, “Yargılamanın kirlerden arınması için taleplerimiz varö diyerek İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Hanefi Avcı’nın sanıkları arasında olduğu dava ise ana Devrimci Karargah davasını birleştirmesi kararını eleştirdi. Dosyadaki bazı delillerin hukuka aykırı olarak elde edildiğini belirten Kanar, savunmalar alınmadan önce bu delillerin dosyadan çıkarılmasını istedi.

    Avukat Uçarcı:"Hukuka aykırı deliller dosyadan çıkarılsın"

    Daha sonra söz alan Hanefi Avcı’nın avukatı Refik Ali Uçarcı, yasadışı delillerin dosyadan çıkarılmasını isteyerek, “Müvekkilimin aramadan 28 gün önce boşalttığı işyerinde kasetler çıktı. Bunlar hukuka aykırı delildir. Müvekkilimin 3 ruhsatlı silahı, iddianamede ruhsatsız olarak gösterildiö dedi. Mahkeme ise avukatların bu taleplerini reddetti.

    -Milletvekilleri izledi-

    Öte yandan duruşmayı eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, milletvekilleri Sebahat Tuncel, Akın Birdal, Ertuğrul Kürkçü de izledi. Duruşmayı izlemeye gelen Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise salona kalabalıktan giremediği için adliyeden ayrıldı.

    Örgütle bir ilişkim yok

    Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile birlikte Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın da aralarında bulunduğu 20’si tutuklu 57 sanık İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Oğuzhan Kayserilioğlu, siyaset yaptığını ve sosyalist bir parti kurmaya çalıştığını kaydetti. Demokratik mücadelenin yasal yollardan yapılması gerektiğini ifade eden Kayserilioğlu, Devrimci Karargah’ın yöntemlerini benimsemediğini söyledi. Kayserilioğlu, örgütle hiçbir ilgisinin bulunmadığını savundu.

    Duruşma yarın devam edecek

    Kayserilioğlu’nun savunmasının ardından duruşma sona erdi. Sanık savunmalarının devam ettiği davaya yarın görülmeye devam edilecek. Sanıklar arasında bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yarın savunmasını yapması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow