hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MYK'daki değişikliğin nedenini açıkladı

    MYKdaki değişikliğin nedenini açıkladı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) yapılacak değişikliği önümüzdeki hafta açıklayabileceklerini belirterek, yeni MYK'nın ağırlıklı olarak milletvekili olmayan, ancak Parti Meclisi'nde (PM) görevli kişilerden oluşacağını söyledi.

    Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin MYK'da değişiklik yapılacağı yönündeki haberleri hatırlatarak, "Değişiklik ne zaman açıklanır. Pazartesi günü olabilir mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Büyük ihtimalle haftaya açıklarız" yanıtını verdi.

    Kılıçdaroğlu, MYK listesindeki değişikliğin kapsamının sorulması üzerine de "MYK'da yapacağımız değişikliğin temel nedeni şu, MYK'da görevli arkadaşlarımızın tamamı milletvekili, biz istiyoruz ki partinin iç işleriyle uğraşacak ve daha fazla zaman ayıracak arkadaşlarımızın komisyonda yer alması gerekiyor. O nedenle ağırlığı biraz milletvekili olmayan ama Parti Meclisi'nde şu anda görevli olan arkadaşlara tanıyacağız" dedi.

    Gelecek Çarşamba günü yapılacak MYK toplantısının yeni üyelerle mi gerçekleştirileceğinin de sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Ona bakacağız" karşılığını verdi.

    Kılıçdaroğlu, başka bir soru üzerine ise MYK üyelerinin sayısında değişiklik yapılıp yapılmayacağının henüz netleşmediğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow