hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kosovalı Türklere vatandaşlık sinyali

    Kosovalı Türklere vatandaşlık sinyali
    expand

    Kosova'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosovalı Türklerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığına yeşik ışık yaktı.

    DHA muhabirinin Kosova'da 20 Bin'in üzerinde yaşayan Kosovalı Türkün, Türk vatandaşlığını almalarıyla ilgili sorusuna Arınç, "Biz Kosova'da yaşayan soydaşlarımızın bu ülke içerisinde huzurla, güvenle birinci sınıf vatandaşları olarak yaşadıklarını ve yaşamak istediklerini biliyoruz. Bütün hükümetlerinde bu konuda gerekeni yaptıklarını inanıyoruz. Bütün yetkililerle yaptığımız görüşmelerde hem Türkçenin kullanımıyla, hem resmi dil içerisinde hem de öğrenme konusunda da hükümetin yardımcı olmasını istiyoruz. Vatandaşlık konusu da önemlidir. Bu iki ülke arasında çözümlenebilecek bir konudur. Buna olumlu bakabiliriz. Elbette bu bir ihtiyaç haline geldiğinde de giderilmesi için çalışırız" dedi.

    Prizren ziyareti çerçevesinde iftarını Bin'e yakın Kosovalının katıldığı Şadırvan merkezinde kurulan iftar sofrasında açan Arınç, burada yaptığı konuşmasında "Asırlardır bu beraberliğimiz bitmedi. Türkiye'nin Kosova'yı tanıyan ilk devlet olduğu için gurur duyuyorum. Balkanların neresine bakarsanız ecdadımızın eserlerini görüyoruz. Türkiye güçlendikçe, arkanızda Türkiye vardır, hiç sağınıza solunuza bakmayın ve korkmayın, endişe etmeyin. Anadolu insanı sizlerle ekmeğini paylaşmaya hazır. Kosova da Türkiye de güçlü olacak" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow