hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baybaşin'den ilginç savunma

    Baybaşinden ilginç savunma
    expand

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda bir gemideki konteynerde ele geçirilen rekor miktardaki 281 kilogram kokaine ilişkin Abdullah Baybaşin, "Ben İngiltere’den Türkiye’ye gelirken İngiliz polisine hiçbir işe karışmayacağıma dair söz vermiştim" dedi.

    Abdullah Baybaşin ve oğlu Çağdaş Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Abdullah Baybaşin, Mehmet Sait Özmen, İbrahim Akpınar, Kadri Aslan, Erdal Akkurt, Erhan Özmen, Çağdaş Baybaşin, Tuncay Akpınar, Serkan Çetin, Nematollah Ahmedi, Abdulbaki Hamza, Ricardo Alarcon Ocampa ve Brian Mckay getirildi.

    Rahatsız olan Başbaşin, tekerlekli sandalyesinde oturdu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Abdullah Baybaşin, cezaevinden yeni çıktığı için herhangi bir işinin olmadığını, kira gelirleri ile geçindiğini söyledi.

    “Örgüt yöneticisi değilim"

    İddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini belirten Baybaşin, “Örgüt yönetici değilim. Örgüt faaliyetinde suç işlemedim. 2 Kasım 2010 tarihinde İngiltere’de cezaevinden tahliye oldum. Daha sona Türkiye’ye geldim" dedi.

    “İngiliz polisine söz verdim"

    Davanın yabancı uyruklu sanıklarının Türkiye’de bir şirket ile anlaşıp yurtdışından kokain getireceklerini duyduğunu söyleyen Baybaşin, “Ricardo bana, 250-300 kilo kadar kokainin Türkiye’de olduğunu söylemişti. Tahminimce en son yakalanan kokain budur. Ricardo malın teslimatında bana da görev verebileceklerini söyledi. Ben de kendilerine İngiltere’de cezaevinden yeni çıktığımı, yapamayacağımı, İngiltere’de tahliye edildikten sonra polisin takibinde olduğumu söyleyerek teklifi kabul etmedim. Ben İngiltere’den Türkiye’ye gelirken İngiliz polisine hiçbir işe karışmayacağıma dair söz vermiştim" diye konuştu.

    Mahkeme, Baybaşin’in kardeşi Mehmet Şirin Baybaşin’in yurtdışında olması, delil durumu, dosya kapsamı, hakkında kuvvetli suç şüphesi nedenlerinin devam etmekte olması da dikkate alınarak, kaçma şüphesi devam ettiğinden hakkındaki gıyabi tutuklama kararının devamına, yakalanması için yazılan yazının akıbetinin sorulmasına karar verdi.

    İngiltere’de başka suçtan tutuklu bulunan Mehmet Şirin Baybaşin’in mahkemeye iadesi için İngiltere adli makamlarına yazılan talimat cevabının beklenmesine hükmeden mahkeme tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow