hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir 'ÖSYM hatası' iddiası daha

    Bir ÖSYM hatası iddiası daha
    expand

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü'nü 2010'da birinci olarak bitiren 25 yaşındaki Murtaza Polap, Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı 80 yerine 30 olarak gösterilince şoke oldu.

    Afşin İlçesi'nde oturan Murtaza Polap, 17 Temmuz 2011'de yapılan DGS'ye girdi. Makina Mühendisliği okumak isteyen Polap, DGS Sonuç Belgesi'nin eline ulaşmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bölüm birincisi olması nedeni ile geçen yılki sonuç belgesinde Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı en yüksek rakam olan 80 yazmasına rağmen bu yılki sonuç belgesinde söz konusu rakamın en düşük seviye olan 30 olması üzerine şaşkına dönen Polap, hakkını aramak üzere harekete geçti. İlk olarak arkadaşlarını arayan Polap, onlarda böyle bir hata olmadığını öğrenince bu kez okul yönetimine başvurarak durumu anlattı.

    ÖSYM'ye hemen yazılı olarak itiraz dilekçesi gönderen Polap, itirazının 1 ay içinde değerlendirilip sonucun kendisine bildirileceğinin söylenmesiyle bir kez daha şoka girdi. Tercihlerin 18 Ağustos'ta başlayıp 24 Ağustos'ta son bulacağını belirten Polap, "Sınavdan 252 puan aldım, önlisans başarı puanı 80 olarak hesaplanmış olsaydı puanım artacak ve istediğim Makina Mühendisliği bölümünü kazanacaktım" dedi.

    İtirazın 1 ay içinde değerlendirilecek olmasının bir yılına mal olacağını kaydeden Polap, "Tercih işlemlerinin çok yakın bir zamanda başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak olması beni endişelendiriyor. Kontenjanlara yerleştirmeler bittikten sonra benim dilekçeme gelecek cevap ne işime yarar ki? Bir yıl kaybım olacak diye korkuyorum. ÖSYM'yi telefonla aradığımda görüştüğüm memurlar ise bana, 'Dilekçen işleme alındı, kayıt numarası verildi. Komisyon toplanınca değerlendirilecek. En geç bir ay içerisinde cevabı gelir. Mağduriyetini bir şekilde giderirler' diye cevap verdiler. Ancak tercihler ve ardından yerleştirmeler yapılacak benim dururum ne olacak" diye konuştu.

    Polap, mağdur olması halinde ÖSYM hakkında dava açacağını da sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow