hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzu: "Asker askerliğini yapacak"

    Kuzu: Asker askerliğini yapacak
    expand

    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye'de asker ve sivil dengesinin normalleştiğini söyledi. Kuzu, "Artık herkes kendi işini yapıyor. Asker askerliğini, sivil sivilliğini yapacak" dedi.

    AK Parti'nin 10'ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen 500 kişilik iftar yemeğine katılmak üzere Edirne'ye gelen Kuzu, yemekte konuştu.

    Partinin kurulduğu günden bu yana yapılan çalışmaları anlatan Burhan Kuzu, Türkiye'de demokrasinin normalleştiğini söyledi.

    27 Nisan e-muhtırasının ardından Başbakan Erdoğan'ın dik durulacağı mesajını verdiğini belirten Kuzu, "Genel başkanımız Genel Kurmay Başkanlığı'na açık ve net olarak bizim emrimizde çalışan bir kurumsun mesajı verdi. 2007 yılındaki 26 maddelik anayasa paketi geçmemiş olsaydı Türkiye'de demokrasi bitmişti. Sağduyu sayesinde batı düzeyinde bir demokrasinin yolu açılmış oldu. Türkiye'de yargı normalleşiyor. Asker sivil dengesi normalleşiyor. Herkes kendi işine bakıyor. Asker askerliğini sivil sivilliğini yapacak" dedi.

    "13 şehit geldiği zaman gitmeniz gerekirdi"

    Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının istifasının sebebi ne olursa olsun doğru bulmadıklarını söyleyen Kuzu, "Türkiye bir taraftan terörle mücadele ediyor. Siz gerçekten bu kadar duyarlıysanız, 13 şehidin geldiği zaman gitmeniz gerekirdi. Ama Ergenekon'dan yargılanan subaylar çıkmazsa biz burada yokuz derseniz çekip gitmiş olursunuz. Biz bu gidişi doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

    "Anayasa çalışmaları 1 yıldan önce bitmez"

    Yeni anayasa çalışmalarının başlamadığını söyleyen Burhan Kuzu, uzlaşma komisyonunda kimlerin yer alacağının henüz netleşmediğini söyledi.

    Kuzu, "Diğer siyasi partilere ekim ayından sonra başbakanımız bir ziyarette bulunacak. Partimiz içerisinde Ömer Çelik başkanlığında bir heyet çalışıyor. Uzlaşma komisyonu Türkiye'nin yabancı olduğu bir komisyon tipi değil. 17 sene çalıştı bu komisyon. Bunun için bir süre vermem ama 1 yıldan önce bitmez. Çünkü üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülecek. Elde metinler var bunlar harmanlanacak. Bunlar aşılır ama mesele samimi olarak masaya oturmak" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow