hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minibüsler 1 gün Afrika için çalışacak

    Minibüsler 1 gün Afrika için çalışacak
    expand

    Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nın başlattığı kampanya kapsamında, minibüsçülerin bir günlük kazancı Afrika'ya gönderilecek.

    Oda Başkanı Hacı Bekir Gani, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin öncülüğünde başlattıkları kampanyanın 1 hafta süreceğini bildirdi.

    Başkentteki minibüslerin camlarına da kampanyaya ilişkin afişlerin asıldığını belirten Gani, gerek minibüsçülerin gerekse vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.

    Geçmişte Filistin için de benzer bir kampanya düzenlediklerini anımsatan Gani, o zaman da üyelerinin büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve Filistin'e iyi bir yardım yollandığını ifade etti.

    Odalarına kayıtlı 2 bin minibüs, 3 bin civarında da üye olduğunu aktaran Gani, tüm üyelerinin kampanyaya destek vereceğini düşündüklerini, ancak yardımın miktarı için bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

    Bunun bir bağış olduğunu ve herkesin kazancı oranında katkı sağlayabileceğini vurgulayan Gani, "Bugün Ankara'da bir minibüs esnafının ortalama kazancı 150 lira civarındadır. Tabii bunun altında kazanan da üstünde kazanan da var, ama ortalama herkesten bu civarda bir bağış bekliyoruz. Bunun üstüne oda olarak biz de bir bağışta bulunacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow