hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kızılayı Başkanı'ndan sürpriz istifa!

    Türk Kızılayı Başkanından sürpriz istifa
    expand

    Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, görevinden istifa etti.

    Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Küçükali'nin görevinden ayrılma gerekçesi olarak sağlık sorunları gösterildi.

    Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Tekin Küçükali'nin bugün istifasını duyurmasının ardından, olağanüstü toplandı.

    Genel Merkez'de yapılan toplantıya yönetim kurulu üyeleri katıldı.

    Toplantıda, Türk Kızılayı'nın tüzüğü gereği, en geç 2 ay içerisinde genel başkan seçimli, tek maddelik olağanüstü kongre kararı alınacak.

    İşte o veda mesajı...

    Küçükali, Türk Kızılayının internet sitesinde, görevinden ayrılmasıyla ilgili veda mesajı yayımladı. Mesajında çalışma arkadaşlarına seslenen Küçükali, 7 yıla yaklaşan yönetim kurulu üyeliği ve genel başkanlığı döneminde Kızılay gibi çok saygın bir kurumu, layık olduğu noktalara taşımak için hep birlikte ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

    "Gecemizin ve gündüzümüzün birbirine karıştığı, yoğun çalışma temposuyla zaman zaman dayanma gücümüzün sonuna kadar geldiği çok oldu. Ama her olağanüstü dönemi el ele vererek ve sevgiyle harmanlanmış sinerjiyle aşmayı bildik" ifadelerine yer veren Küçükali, bugün gelinen noktada dünyanın gıptayla baktığı yardım kuruluşu olarak öne çıktıklarını, ulusal ve özellikle uluslar arası platformda her toplantıya gururla katıldıklarını vurguladı.

    Geliştirilen birçok toplumsal projeyle halkın birçok sorunuyla 'hem dert' olmakla kalmadıklarını, toplumsal sorunların çözüm ortağı olarak da Kızılay enerjisini halkın hizmetine sunduklarını belirten Küçükali, şunları kaydetti:

    "Depreme karşı toplum Liderlerini yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz, Kurban modelimizle bu alanda herkesin örnek aldığı bir açılıma öncülük ettik, 'Sevgi Bohçaları' ile yoksul bebeklerimizi ve annelerini sarıp sarmaladık, bağış modelimizle bu alanda yaşanabilecek tüm suiistimalleri sıfırlayan kişisel denetim sistemini hayata geçirdik, hatırlatmaya gerek görmediğim ve sizlerce bilinen onlarca projemizle bu halkın ve tüm yoksul halkların hizmetkarı olduğumuzu destansı bir çalışma gücüyle dosta düşmana yüzlerce, binlerce kez kanıtladık."

    Ülkenin kanayan yarası olan kan ihtiyacının giderilmesi için de büyük bir sorumluluk aldıklarına ve alandaki boşluğu doldurduklarına işaret eden Küçükali,
    sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu başarımızda Sayın Başbakanımızın ve Sağlık Bakanlığımızın unutulmaz desteklerini anmadan geçemeyiz. Yine kan konusunda geliştirdiğimiz yazılım ile bu alanda da ülkemiz adına bir ilke daha imza koymanın hazzını birlikte yaşadık. ERP sistemi ile de geldiğimiz nokta itibarı ile tüm dünyaya örnek olduk.
    Bu özgün yazılımımız ile Sayın Başbakanımızın da işaret ettiği gibi yerli ve yabancı tüm yardım kuruluşlarına hizmet verecek ve suiistimalleri sıfırlayacak
    elektronik alt yapıyı inşa ettik."

    Çalışma arkadaşlarından gurur duyduğunu ve bunu her platformda dile getirdiğini ifade eden Küçükali, "Sizler olmasaydınız Genel Başkanınız olarak
    ben de olmazdım. Ancak artık sizlerden izin isteme vaktimin geldiğini itiraf etmek zorundayım" ifadelerini kullandı.

    Türk Kızılayı Genel Başkanlığının ağır bir mesuliyet ve enerji ihtiyacını da beraberinde getirdiğini belirten Küçükali, şöyle devam etti:

    "Yaklaşık 7 yıldır taşımaya çalıştığım Genel Başkanlık görevinin zaman zaman sağlık sorunlarına yol açabileceğini elbette ki öngörebiliyordum. Ancak özellikle son dönemlerdeki yoğun çalışma temposunun sonunda tüm vücudumun yorulduğunu ve artık dinlenme vaktinin geldiğini anladım. Takdir edersiniz ki bir baba ve dede olarak evlatlarıma ve bir eş olarak da tüm çilemi çeken eşime karşı da sorumluluklarım var ve bu anlamdaki manevi baskı da göğüsleyebileceğim noktayı çoktan aşmış durumdadır. Rütbeler gelir geçer, aslolan gerçek hayattır. Kendi adıma tüm haklarım helaldir, lütfen tüm haklarınızı helal ediniz. Kalbinizin elleri hep iyiliğe uzansın, iyilik kandilleriniz hiç sönmesin."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow