hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li İnce'den ilginç iddia

    CHPli İnceden ilginç iddia
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "10 Ağustos'tan önce ve sonra üç büyük kulübün kağıtlarını kimler aldı? Futbol federasyonuna yakın, onların ailelerine yakın isimler var mı? Asıl şike burada. Yani şikenin şikesi var" dedi.

    İnce, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK'ya gösterdiği hoşgörüyü kendisine göstermediğini ve mübarek Ramazan'da dava açtığını" söyledi. "Sayın Başbakan PKK'ya hoşgörülü, acizliğini, çaresizliğini gösteriyor ama bana dava açıyor" diyen İnce, "Acaba Sayın Başbakan benden rahatsız olduğu kadar PKK'dan niye rahatsız olmuyor?" diye sordu.

    Başbakan Erdoğan'ın "Ramazan ayının özelliklerine, kutsallığına sığındığını" savunan İnce, "Bugün çok daha ağır konuşacaktım ama Ramazan'ın hatırına susuyorum. Bayramdan sonra ona gerekli cevabı vereceğim" dedi.
    Kızılay Başkanı Tekin Küçükali'nin geçen Cuma Başbakan ile Dolmabahçe'deprogram dışı görüşme yaptığını belirten İnce, şu soruları yöneltti:

    "Dolmabahçe'de ne görüşüldü? Bu Dolmabahçe'nin yakın siyasi tarihimizdeki önemi nedir? Burası Dolmabahçe mi, sır bahçe mi? Somali'yeyardımdan yeni bir Deniz Feneri mi çıkacak acaba? Diyanetmatik'ten toplanan paraların denetimini kim yapıyor? Dolmabahçe, Başbakan'ın gizli konuşmalarının merkezi mi? Mezara gidecek konuşmaların yapıldığı özel alan olarak mı seçilmiş? Bu sır bahçenin özelliği ne? Kamuoyu da biz de bunları merak ediyoruz."

    İnce, Şike soruşturmasının başlamasından sonra 10 Ağustos'ta Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın hisselerinin en düşük seviyede bulunduğunu bugün ise yükseldiğini belirterek, "SPK'yı göreve davet ediyorum. 10 Ağustos'tan önce ve sonra bu takımların kağıtlarını kimler aldı? Futbol Federasyonuna yakın, onların ailelerine yakın isimler var mı? Asıl şike burada. Yani şikenin şikesi var. Ligleri ertelenmesi bu sonucu doğurdu. Neden ligler bir ay ertelendi? SPK'nın doğal görevidir. Burada keriz mi silkelendi? Kimler köşeyi döndü, kimler bire iki
    kazandı?" diye konuştu.

    17 Ağustos depremin yarın 12. yılı olduğunu anımsatan İnce, okulların, hastanelerin, devlet dairelerinin, konutların önemli bir bölümünün hala güvenli olmadığını ifade ederek, "AKP bu konuda 9 yılda hiçbir iş yapmadı, Türkiye yeni
    acılara gebedir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow