hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foça yangınını 3 PKK'lı çıkarmış!

    Foça yangınını 3 PKKlı çıkarmış
    expand

    İzmir Emniyet Müdürlüğü, Hakkari'den İzmir'e gelerek önceki gün Foça ilçesinde orman yangını çıkardıkları iddiasıyla biri terör örgütü üyesi 3 kişinin yakalandığını bildirdi.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Foça'da önceki gün çıkan orman yangınlarının ardından bölgeye giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede vatandaşlarla görüştü.

    Vatandaşların verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda, yangınların çıktığı bölgede görülen şüpheliler M.Ö (16) F.T (19) ve F.Y (20) gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgularında, Hakkari'den cuma günü İzmir'e geldikleri, iki gün bir otelde konakladıkları ve pazar günü Foça'ya geçtikleri belirlendi.

    Zanlılardan M.Ö'nün terör örgütü üyesi olduğu, örgüt adına eyleme ve gösterilere katıldığının tespit edildiği, F.T'nin sırt çantasında ise örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

    M.Ö'nün 18 yaşından küçük olduğu için Foça'da çocuk mahkemesine çıkarılacağı belirtildi. Diğer iki kişi ise İzmir Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.

    İzmir'in Foça ilçesinde 14 Ağustos Pazar günü Kızıldağ mevkisi dikim sahasındaki ormanlık alanda ve Kozbeyli mevkisinde orman yangınları çıkmış, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle her iki yangın da söndürülmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow