hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Hakkari'deki şehitler yorumu

    Erdoğandan Hakkarideki şehitler yorumu
    expand

    İstanbul'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çukurca'daki PKK saldırısı için "ne yazık ki terör böyle acımasız, dini, milleti, ırkı, vatanı olmayan bir olay, bir fenomen" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'deki hain saldırıyı değerlendirdi. Erdoğan, bir korucuyla birlikte şehit sayısının 9 olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan yaralı sayısının ise 11 olduğunu söyledi.

    Erdoğan, "Bundan sonrası konuşulmaz artık uygulanır. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ramazan ile ilgili sabrımız da bitmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan, "Bizim yeni dağıtımı olan dağ komanda birliğinin yerlerine intikalinden sonra bu intikali yaptıran ekibin geri dönüşü sırasında bu olay oluyor. Önce mayın olayı ardından da roket atarlarla zırhlı taşıyıcılar vuruluyor" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı'nın çıkışında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

    Bir gazetecinin "Ramazan dolasıyla bir operasyon yapılmıyormuş gibi bir intiba oluşturulmaya çalışılıyor. Özelikle sizin Suriye yönetimine 'Ramazanda operasyonları durdurun' çağrınızdan sonra sanki bu tür bir operasyon yapmıyormuş gibi bir eleştiri var. Ne diyeceksiniz?" diye sorduğu Başbakan Erdoğan, "Dün açıklamalarımızı yaptık. Bu açıklamalara rağmen gelişmeler ortada. Artık bundan sonrası konuşulmaz, sadece uygulanır. Bu konuda söyleyeceğimiz budur" dedi.

    "(Ramazan ile ilgili sabrımız bitti) dediniz. Acaba bir operasyon mu gündemde?" diye sorulan Erdoğan, "Oldukça göreceksiniz. Bunlar konuşulmaz yapılır" karşılığını verdi.

    Olağanüstü hal geri mi geliyor?

    Başbakan Erdoğan, "Bölgede olağanüstü hale dönüldüğüne dair eleştiriler var. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine de şunları söyledi: "Şu ana kadar böyle bir şey gördünüz mü? Demokratik parlamenter sistem içerisinde neyi gerektiriyorsa, bunlar yapılacaktır. Ama neyi gerektiriyorsa. Hukuk içerisinde öyle anlar olur ki, mevzi olarak da bazı adımlar atılır ama neyi gerektiriyorsa. Bunun kararını, güvenlik güçlerimizle hep birlikte otururuz, konuşuruz veririz. Bu adımda insanımızın bölgedeki huzuru, insanımızın bölgedeki refahı bizim için çok çok önemli. Bölücü terör örgütü mensuplarına asla buraları teslim etmeyeceğiz. Bunlarla aralarına mesafe koymayanlar da bundan böyle bunun bedelini ödeyecektir. Bunu çok açık, geçenlerde söyledim, yine söylüyorum."

    Erdoğan, "Milli birlik ve kardeşlik projesi devam edecek mi?" sorusuna da "O da aynen devam edecek" karşılığını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow