hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir Somali yolcusu daha: Ajda Pekkan

    Bir Somali yolcusu daha: Ajda Pekkan
    expand

    Süper star Ajda Pekkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Somali'ye gidiyor.

    Başbakan Erdoğan'ın davetini olumlu karşılayarak Somali'ye gitme kararı alan Ajda Pekkan, ekim ayında da bütün geliri Somali'ye bağışlanmak üzere Kuruçeşme Arena'da bir konser de verecek.

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'deki Avrupa Birliği Çalışma Ofisinde Süper Star Ajda Pekkan'ı kabul etti.

    Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

    Görüşme sonrası Ajda Pekkan ve  Bakan Egemen Bağış ortak bir basın açıklaması yaptı.

    Bakan Bağış, Pekkan ile görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan Somali çalışmalarını değerlendirdiklerini de kaydetti.

    Bağış, "Ajda Hanım bu akşam Sayın Başbakanımızın davetine icabet ederek, Başbakanımızla birlikte Somali'ye gidecek. Orada yaşanan insanlık dramını kendisi bizzat gözlemleyecek ve bununla da kalmayacak. Türkiye'de Somali konusunda gerçekten acıları paylaşan birçok partnerle birlikte bir organizasyonun öncülüğünü de yapacak. Eylül sonu Ekim başı gibi, İstanbul'da Kuruçeşme Arena'da bir konser gerçekleştirecek ve bunun bütün gelirini de, Somali'de açlık, susuzluk, kıtlık sorunu yaşayan, çocuklarının göz göre göre erimesine şahit olan, onları kaybeden o acılı anne babaların evlatlarını doyurabilmesi için bütün gelirini de hibe edecek. Bunu da Başbakanımızın öncülüğünde başlayan Başbakanlık Yardım Hesabı araclığıyla yapma kararını biraz önce aldılar" diye konuştu.

    "Bu nasıl bir trajedidir arkadaşlar?"

    Toplantıda Ajda Pekkan da bir konuşma yaptı.

    Somali'de insanlığın  bir sınavla karşı karşıya olduğunu kaydeden Pekkan, "Bizler burada her türlü imkana sahipken, Somali'de ne yazık ki çocuklar içecek bir yudum su bulabilmenin, anneler çocuklarına yedirecek bir lokma ekmek bulabilmenin mücadelesini veriyor. Bu nasıl bir trajedidir arkadaşlar?" diye sordu.

    Önce derin bir iç çeken Pekkan, "Orada böyle bir tablo varken, bizler rahat uyuyabilir miyiz? Elbette rahat uyuyamayız. Bunun için devlet ve milletçe başlatılan yardım seferberliğine biz de katkıda bulunmak istedik ve Somali için bir konser düzenlemek istedik. Sayın Başbakanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendiden Somali'ye birlikte gitme daveti almıştım.Şehitlerimiz nedeniyle tehir ettiğim Bursa'daki konserim yerine kendilerine eşlik etmeye karar verdim" dedi.

    Bu arada Bakan Bağış Somali'ye hangi sanatçıların gideceği sorusuna ise, "Benim bildiğim kadarıyla Sertab Erener var; Muazzez Ersoy var. Ama başka sanatçı var mı bilmiyorum" yanıtını verdi.

    Bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Somali'ye gidecek olan Ajda Pekkan'ın Cuma akşamı yurda dönmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow