hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman yangını köye sıçradı

    Orman yangını köye sıçradı
    expand

    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yiğitler Köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda başlayıp tarım arazilerine sıçrayan yangında, Doğancı Köyü'nde alevlerin sardığı 4 ev kül oldu. Çok sayıda evin bahçesinde yer alan hayvan barınakları da yangından zarar gördü.

    Yiğitler Köyü yakınlarında saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle birkaç ayrı noktadan orman yangını çıktı.

    Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevler Çatalçam ve Doğancı köylerini tehdit etmeye başladı. Alevlerin yaklaştığı Doğancı Köyü'nü jandarma ekipleri boşaltmaya başladı.

    Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 20 arazöz, çok sayıda yer ekibi, 10 itfaiye ekibi, çok sayıda köylü, 2'si amfibi 6 uçak ve 2 helikopter ile yangına müdahale edildi.

    Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bayramiç ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını ancak rüzgarın sürmesi dolayısıyla ekiplerin sabaha kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

    Vali Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayramiç'in köylerinde, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan bir yangın olayının yaşandığını bildirdi.

    Saçaklı köyüne ulaşması engellendi

    Yangının Doğancı köyünü etkilediğini ancak etkili müdahale ve köyün boşaltılmasıyla can kaybının yaşanmadığını dile getiren Tuna, Saçaklı köyüne doğru ilerleyen alevlerin önünün kesildiğini, yangının buraya ulaşmasının önlendiğini belirtti.

    Tuna, yangına, 4 uçak, 3 helikopter, 18 arazöz, 2 dozer, 4 su ikmal aracı, 100-150 işçiyle müdahale edildiğini, ayrıca Çanakkale, Ezine, Ayvacık, Çan, Yenice ve Bayramiç belediyeleri ve Akçansa itfaiyeleri ile köylülerin de çalışmalara katıldığını, bir ambulansın da bölgede hazır tutulduğunu açıkladı.

    Her ihtimale karşı, bölgede Kızılay'dan çadır gibi ihtiyaç malzemelerini hazır bulunduklarını vurgulayan Tuna, ancak şu an bunlara ihtiyaç bulunmadığını dile getirdi.

    Vali Tuna, İlçe Kaymakamlığının vatandaşlara yemek servisi yaptığını ve herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını vurguladı.

    Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan'ı telefonla arayarak bilgi alan Tuna, "Yangın kontrol altında ancak rüzgar var, ekipler her ihtimale karşı sabaha kadar çalışacaklar" dedi.

    Yangında, Doğancı köyünde 4 ev, 2 ağıl ve bir saman deposunun yandığını, 28 küçükbaş hayvanın telef olduğunu bildiren Tuna, sabah saatlerinde yangın bölgesine gideceklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın acısını paylaşıp, yaralarını sarmaya çalışacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow