hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Balyoz" davasında şok iddia

    Balyoz davasında şok iddia
    expand

    "Balyoz Planı" davasında avukat Şule Nazlıoğlu Erol, mahkemenin davayı biran önce sonuçlandırıp, sanıklara ceza vereceğini ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin de bu kararı onaylayacağını duyduğunu iddia etti.

    "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın öğleden sonraki oturumunda sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

    Savunmalarını tamamlayan tutuklu sanıklar Levent Çehreli, Mehmet Yoleri, Ertuğrul Uçar ve Nihat Altunbudak suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini istedi.

    Tutuklu sanık Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, bir dedikodu duyduğunu belirterek, "Dedikoduya göre, 3 Ekim'den itibaren duruşmaların yapılacağı, nisan ayında çıkacak kararda sanıklara ceza verileceği, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin de mahkemenin kararını onayacağı konuşuluyor" dedi.

    Dedikodular doğruysa cübbesini yakacağını söyleyen Avukat Erol, "Bu mesleği bırakırım" ifadelerini kullandı.

    Avukat Erol'un sözleri üzerine mahkeme heyeti başkanı Ömer Diken de, 3 Ekim'den itibaren daha çok duruşma yapacaklarının doğru olduğunu söyleyerek, "Siz ve müvekkilerinizin verdiğiniz dilekçelerde dava görülsün karar verilsin istiyorsunuz" diye konuştu.

    Avukat Erol da sanıkların önce tahliye edilmesini, ardından da karar verilmesini istediklerini söyledi. Başkan Diken, "Kimse hakkında görüşümüz önceden belli değil. Ziyaretime gelen bazı gazeteci arkadaşlara bu adli yıl içerisinde davanın biteceğini düşündüğümü söyledim. Davayı bahar aylarında bitirip daha sonra gerekçesini yazmayı isteriz. Ancak Yargıtay'da hangi dairenin davayı alacağını onayacağına biz karar vermeyiz. Bunu da şu an bilemeyiz" ifadelerini kullandı. Avukat Erol ise davanın hızlı bir şekilde sürmesini istediklerini ancak apar topar bir yargılama yapılmasını da istemediklerini sözlerine ekledi.

    "Söylenenler doğru olamaz"

    Tutuklu sanık Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar ise mahkeme heyetine, "Avukat Şule Hanım'ın söyledikleri gerçek mi? Sizden net yanıt alamadık. Lütfen bize net bir cevap verin?" diye sordu.

    Başkan Diken ise “Davayı hızlandırma yönünde çalışmalar yapılıyor. Bunun dışında söylenenler doğru olamaz" diye açıklama yaptı. Savunmaların alınmasın ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 22 Ağustos'a erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow