hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu'yu sel aldı götürdü!..

    Orduyu sel aldı götürdü..
    expand

    Ordu'da sağanak yağış hayatı adeta felç etti, dereler taştı, yüzlerce ev ve işyerini su bastı.

    Ordu Valisi Orhan Düzgün, metrekareye düşen yağmur miktarının 90 kilogram olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımız bu selin son 50 yılın felaketi olduğunu söylüyor" dedi.

    Kentte etkili olan sağanak yağış bugün saat 02.00 sıralarında başladı. Sabaha kadar devam eden yağmur nedeniyle Aziziye ve Şahincili dereleri taştı.

    Şehir içi yollarda taşkınlar meydana geldi. Karadeniz Sahil Yolu'nun Ordu şehiriçi geçişinde trafik kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Şehir merkezindeki tüm mahalle, cadde ve sokaklar sel sularına teslim oldu. Yüzlerce ev ve iş yerini su bastı.

    Etkili sağanak yağış, Ordu merkeze bağlı Uzunisa Köyü'ndeki konaklama merkezinde çadırlarında kalan Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen fındık işçilerini uykuda yakaladı. Uzunisa Köyü'ndeki konaklama merkezinde bazı fındık işçilerinin sel sularına kapıldığı yönündeki söylenti üzerine Ordu Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

    Ordu Valisi Orhan Düzgün beraberinde Vali yardımcılarıyla birlikte sabah saat 04.00 sıralarında Uzunisa Köyü'ndeki konaklama yerine geldi. Şanlıurfa'dan Ordu'ya fındık toplamak için gelen 41 yaşındaki İbrahim Sert "Sel birden bastırdı. Milleti bağıra bağıra kurtardık. Bazıları kendi çabalarıyla çadırdan çıkıp güvenli yere gitti. Eşyalarımızın hepsi sular altında kaldı. Sel sularından birbirimizi iplerle bağlayarak çektik" diye konuştu.

    Acil Servis'i su bastı

    Şahincili Mahallesi'nde oturan 7 aylık hamile 29 yaşındaki Şeyda Şahin'in 2 katlı evinin zemin katını su bastı. Eşi çalıştığı için gece evde tek kalan Şeyda Şahin 3 metreye ulaşan sel suları nedeniyle evde mahsur kaldı. Sel suları Özel Umut Hastanesi'nin de sular altında kalmasına neden oldu.

    Hastanenin zemin katındaki Acil Servis bölümünü su basınca hastalar üst katlara tahliye edildi. Hastanenin elektriğinin de kesilmesi nedeniyle yoğun bakım ünitesine jeneratör yardımıyla elektrik verildi. Şirinevler Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi'nden geçen Civil Deresi'de su seviyesinin yükselmesi üzerine polis ekipleri dere kenarında bulunan evlere giderek uyuyan vatandaşları tek tek uyandırdı."

    "Son 50 yılın felaketi"

    Ordu Valisi Orhan Düzgün Uzunisa Köyü'ndeki konaklama yerinde yaptığı incelemenin ardından "Edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir can kaybı yok ama fındık işçilerinin kaldığı çadırlar, eşyalar ve bazı araçların suya kapıldığı bilgimiz dahilinde. Buradaki vatandaşlarımız için geçici olarak Merkez Spor Salonu ve Fen Lisesi'ni sabaha karşı geçici olarak hazırladık. Servis araçlarımız da geldi. Öncelikle kadın ve çocuklarımız olmak üzere onları nakledeceğiz, yiyecek ve giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hepimize geçmiş olsun. Buradaki yaşayan vatandaşlarımız bu selin son 50 yılın felaketi olduğunu söylüyorlar. Merkezde bazı ev ve işyerlerini su bastığını öğrendik o konuyla da ilgili belediyemiz çalışmalara başladı" diye konuştu.

    Vali Düzgün, metrekareye düşen yağmur miktarının ise 90 kilogram olduğunu söyledi.

    İki katlı ev 500 metrelik uçuruma kaydı

    Ordu'da gece saatlerinde başlayan yağış, Perşembe ilçesinde de etkili olurken, ilçeye bağlı Yeniköy köyünde, içinde iki kişinin bulunduğu bir ev toprakla birlikte yaklaşık 500 metrelik uçuruma kaydı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan yağışın etkisini artırarak devam etmesi il merkezi ve ilçelerde olumsuzluklara neden oldu. Perşembe ilçesine bağlı Yeniköy köyündeki bazı bölgelerde toprak kayması meydana geldi. İki katlı betonarme bir ev, heyelanla birlikte yaklaşık 500 metrelik uçuruma kaydı. Köylülerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edilirken, güvenlik güçleri de bölgede önlem aldı.

    Bölgede zaman zaman devam eden heyelan nedeniyle güvenlik güçleri, tehlike altındaki dört evi boşaltılırken, bölgedeki elektrikler de kesildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow