hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Paris'in güvenliği Hakkari'de başlar"

    Parisin güvenliği Hakkaride başlar
    expand

    AB Bakanı Egemen Bağış, "PKK sadece bir terör örgütü değil. Aynı zamanda Avrupa'nın en geniş ağına sahip uyuşturucu şebekesidir. Onun için Avrupalılara her vesileyle şu mesajı veriyoruz, 'Berlin'in Paris'in, Londra'nın, Brüksel'in güvenliği Hakkari'de, Şırnak'ta, Batman'da, Siirt'te başlar" dedi.

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Antalya'da katıldığı bir iftar yemeğinde konuşma yaptı.

    Türkiye'de terörün körpecik yavrularımıza, 18-20 yaşlarındaki askerlerimize kurşun sıktırdığını, uyuşturucu tacirliği yaptırdığını anlatan Bağış, "Gerçekten bu terör belası her birimizin içini acıtıyor. Ama kardeşliğimize kurşun sıkmaya çalışanların, Türkiye'nin birliği bütünlüğünden hazetmeyenlerin başaramayacaklarını da bu salondan hep beraber haykıralım istiyorum. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşınlar Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartamayacaklar. Çünkü biz bu oyunu bozacağız" diye konuştu.

    PKK'nın sadece terör örgütü olmadığını, aynı zamanda Avrupa'nın en geniş uyuşturucu ağına sahip uyuşturucu şebekesi olduğunu belirten Bağış, "Bir taraftan bizim gençlerimize kurşun sıkarken, diğer taraftan da Avrupa'nın gençlerini uyuşturucu ile zehirleyen, dünyayı kirleten bir rant şebekesidir. İşte onun için Avrupalılara da her defasında şu mesajı veriyoruz; Berlin'in, Paris'in, Londra'nın, Brüksel'in güvenliği Hakkari'de, Batman'da, Siir'te, Şırnak'ta başlar" şeklinde konuştu.

    Egemen Bağış sözlerine, "Sizin buradaki rant şebekesinin kirli oyunlarına seyirci kalma lüksünüz yoktur. Nasıl biz Londra'daki, Madrid'deki, New York'taki saldırılarda insanlığın ortak bir platform kurması çağrısında bulunduysak ve her türlü desteğe katkı vermeye hazır olduğumuzu söylediksek ve bazen de uluslararası teröre karşı bütün imkanlarımızı seferber ettiğimiz için bazı saldırılara maruz kaldıysak, bugün Türkiye'nin de uluslararası camiadan hak ettiği desteği almasının zamanı gelmiştir" diye devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow