hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu kez devlet sahip çıktı

    Bu kez devlet sahip çıktı
    expand

    Tokat'ta gördüğü şiddet nedeni ile kendisinden ayrılmak isteyen eşi, 23 yaşındaki Hatice E.'yi döverek otomobilden atan Sinan E., Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yakalandı. Kadın ve çocukları korumaya alındı.

    Henüz 15 yaşındayken, Selim E. ile evlenen Hatice E. Kuşadası'na yerleşti. 3 çocuk sahibi çift geçimsizlik nedeni ile iki kez ayrılmanın eşiğinden döndü. Geçimsizlikleri devam edince Hatice E., 15 gün önce Tokat'ta oturan babası Ömer Yıldız'ın yanına sığındı, polisten de yardım istedi. Barışma bahanesiyle Tokat'a gelen Selim E. eşi Hatice E.'yi otomobile bindirdi. Bir süre otomobilde konuşan çift, tekrar kavga etmeye başladı. Eşini döven Selim E., önce arabadan attı, ardından kayınpederinin evinin yakınlarına getirip bırakarak kayıplara karıştı. Komşular tarafından baygın vaziyette bulunan Hatice E. hastaneye kaldırıldı.

    Sol gözü ve vücudunun birçok yerinde morluklar oluşan Hatice E., bir gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Gazetecilere gördüğü şiddeti anlatan Hatice E.'ye eşinin bu sırada da tehdit içerikli SMS'ler gönderdiği görüldü. Genç kadının maruz kaldığı şiddetin basına yansımasının ardından inceleme başlatıldı.

    Tokat Valiliği'nden yapılan açıklamada, dayakçı koca Sinan E.'nin Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yakalandığı ve adli mercilere teslim edildiği belirtildi. Ayrıca, Hatice E.'nin çocuklarıyla birlikte korunması için çalışmaların başlatıldığı ve Hatice E.'nin müracaatı sırasında ihmali görülen polis hakkında da gerekli idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow