hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li vekilden açlık grevine destek

    CHPli vekilden açlık grevine destek
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, aralarında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, İşçi Partisi Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de bulunduğu 9 kişinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki olarak açlık grevine başlayanlara destek ziyaretinde bulundu.

    Beyoğlu Deva Çıkmazı'nda açlık grevinde bulunanların yanlarına giderek onlara destekte bulunan Serter, "Ergenekon kapsamında yapılanlara çok büyük tepki verenlerdenim çünkü bu hareketin ulusal ve cumhuriyetçi refleksine yönelik bir hareket olduğuna inanıyorum. Hele de bir siyasi partiye bu kadar pervasızca saldırıda bulunmak genel başkanı başta olmak üzere partinin üst düzey yönetimini alıp ne olduğu belli olmayan gerekçelerle içeride tutmak demokrasi ile bağdaşmaz" dedi.

    Grevi yapanlara seslenen Serter, "Sizin beden sağlığınız ve canlarınız bu ülke için önemli. Bu çok saygıdeğer bir eylem. Bu ülkede böyle bir direnç gösteren az sayıda cumhuriyetçi aydınlardansınız o nedenle bedenlerinizin sağlığını önemsiyorum. Zira bu ülkede açlık grevi yaparak mücadele verenlere ne kadar duyarsız kaldındığını maalesef örnekleri ile yaşadık" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow