hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Ankara'da deprem

    CHP Ankarada deprem
    expand

    CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, görevinden istifa ettiğini bildirdi. Şengül ile birlikte 16 yönetim kurulu üyesi de görevlerini bıraktı.

    Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Ağustos'ta düzenlediği basın toplantısında ifade ettiği görüşlerinin, kamuoyu ile paylaşılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

    Şengül, şunları kaydetti: "Belediyelerimizin partinin önüne geçip, ilçe yönetimlerini belirler hale geldiği bir durum yanında, rant süreçlerine yönelik bu birimlerimizin Melih Gökçek belediyeciliğinden ayrıştırılamaz bir noktada olması beni kamuoyu önünde açıklama yapmaya itmiştir. Bu süreç karşısında Yenimahalle Belediyesi üst yönetimi, il yönetimimizin bu konulardaki uyarılardan ve belediyeden özerk bir Yenimahalle ilçe yönetimi atanmasından rahatsız olmuştur.

    Göreve getirilme nedenlerim arasında benzer türden uygulamalara karşı geçmişte mücadele etmiş gerçeğinin bulunduğu düşünüldüğünde, 300 milyon dolar civarındaki gerekçesiz rantın kişiler lehine ve Ankara aleyhine yaratılmış olmasını ve bu sürece Yenimahalle Belediyesi tarafından göz yumulmasını görmezden gelmem de mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde benzer imar planı değişikliklerinin sırada olduğu düşünüldüğünde, bu sessizlik meslek ahlakım açısından da sorun haline gelecekti.

    Bununla birlikte içinde bulunulan somut koşullar dikkate alındığında, il başkanlığı gibi önemli bir görevi sürdürmemin koşullarının ortadan kalktığı düşüncesindeyim. Bu çerçevede benimle birlikte 16 yönetim kurulu üyesi arkadaşımla Genel Merkezimizin önünü açmak için istifa etmiş bulunuyoruz."

    Şengül, CHP'nin yenilenme sürecinden güçlenerek çıkacağına inandığını da bildirdi.

    İlk değerlendirme Tekin'den

    Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir gazetecinin, Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün bugünkü istifasını ve gerekçelerini hatırlatması üzerine, "Hayırlı uğurlu olsun, gider başkası gelir. İstifa gerekçesini bilmiyorum, inşallah yarın öğreniriz" dedi.

    Tekin, Şengül'ün Yenimahalle Belediyesi ile ilgili bazı iddialar öne sürdüğünü, bu konuda parti içi  inceleme başlatıp başlatılmayacağının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Belediyelerimizle ilgili, özellikle ilçe belediyelerimizle ilgili bu iddiaların hiçbirinin doğru olma şansı yok. Çünkü plan yapma yetkisi büyükşehirlere aittir. Plan yapma yetkisi olmayan ilçe belediyelerini suçlamak belediyeciliği bilmemek demektir. Bu sadece Ankara için geçerli değil. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin 2005 yılında yapılan yerel yönetim yasalarıyla, ilçe belediyelerinin plan yapma yetkisi ellerinden alınmıştır. Şimdi çok vahim bir olay, son yasayla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen bu yetkiler acaba bu belediyeleri rahatsız ediyor mu etmiyor mu? Bu belediyelerin yetkilerini bypass etmektir."

    Tekin, bir soru üzerine "Ankara İl Başkanlığına atama olur" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow