hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atanamayan öğretmenler: "Evlenemiyoruz"

    Atanamayan öğretmenler: Evlenemiyoruz
    expand

    Kayseri’deki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılamayan öğretmen adaylarından Ayşegül Karadayı, başına duvak takıp, ’Evlenemiyoruz’ yazılı pankartı taşıdı.

    Cumhuriyet Alanında bir araya gelen, ataması yapılmamış ögretmen adayları bakanlığın Ağustos ayında 55 bin ögretmen atanacağı açıklamalarına karşın, 11 bin 544 atama yapacağını söyledi. Ataması Yapılmayan öğretmenler Birliği (ATA-BİR) adına yapılan basın açıklamasında, Milli Eğitim bakanlığı Personel Daire Başkanlığı tarafından 1698 bin olarak açıklanan acil ögretmen ihtiyacına rağmen butün 11 bin 544 atamanın hangi mantıkla açıklanacağı sorulurken, "Kopyacıları unutmadık. 55 bin bin atama sözünü de unutmadık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" denildi.

    Eyleme katılan ve halen ücretli olarak derslere girebildiğini belirten Ayşegül Karadayı, başına taktığı beyaz duvağı ve elindeki ’Evlenemiyoruz’ pankartı ile gazetecilere, "Okullara gelen görücü adayları veya damat adayları kadrolu öğretmen istiyor ve arıyor. Biz bu gidişle evde kalacağız. O nedenle konuya dikkat çekmek içinde bulunduğumuz durumu dile getirmek için eyleme böyle duvaklı ve evlenemiyoruz pankartı ile katıldım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow