hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BBP'nin Diyarbakır başarısı BDP'yi harekete geçirdi

    BBPnin Diyarbakır başarısı BDPyi harekete geçirdi
    expand

    Seçimlerde seçmeninin BBP ile BDP'yi karıştırdığını düşünen BDP, 2. Olağan Büyük Kongresi’nde parti ismini ve amblemini değiştirecek.

    BDP seçim dönemindeki adaylık istifaları nedeniyle 2. Olağan Büyük Kongresi’ni topluyor. 4 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek kongrede Selahattin Demirtaş’ın yeniden başkan seçilmesi bekleniyor. BBP'nin Bahçeli'nin miting yaptığı Diyarbakır'da bile MHP'yi geçtiğine dikkat çeken BDP, "O oylar bizimdi seçmenimiz karıştırdı" diyerek partinin amblemini ve ismini değitirmek için harekete geçti.

    "Bağımsızların ismini bulamayan BBP'ye oy verdi"

    Parti yönetimi amblem için zafer işareti ile fotoğraf şeklindeki mevcut amblemin çizgiye dökülmüş hali arasında karar verecek. İsim ve amblem değişikliğinin gerekçesi ise ilginç. BDP’lilere göre 12 Haziran seçimlerinde bazı BDP seçmenleri seçim pusulasında oy verecekleri bağımsız adayların ismini bulmakta zorlanınca partiye oy vermek istedi. Ancak BDP listede bulunmadığı için, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) amblemini kapatılan DTP’nin amblemi ile karıştıran seçmen BDP yerine BBP’ye oy verdi. Böylece bölgede sadece tabela partisi konumunda olan BBP, bölgede birçok ilde Türkiye ortalamasının bile üzerine çıktı.

    İşte BBP'nin oy oranları

    BBP, 12 Haziran seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 0.74 oy almasına karşın Diyarbakır’da 0.83, Batman’da 1.48, Şırnak’ta 1.05, Van’da 1.24, Siirt’te 1.45, Bitlis’te 1.34, Bingöl’de 1.14 oranında oy almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow