hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum AKP'de kavgaya il başkanı el attı!

    Erzurum AKPde kavgaya il başkanı el attı
    expand

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler ile aynı partiden merkez Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı mahkemelik eden tartışmaya AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç el koydu.

    Belediye başkanlarını uyaran Kılıç, "Geçmişte belediye başkanları arasında anlaşmazlıklar olabilir. Ancak bugün bunlara kesinlikle müsaade etmeyiz. Ufuk tefek anlaşmazlıkları görüşerek çözeriz. Bundan sonra sıkıntı olmaz" dedi.

    AK Partili Belediye Başkanlarını karşı karşıya getiren olay Palandöken'de ilçesindeki Kayakyolu kavşağında yaptırılan akaryakıt istasyonuna Büyükşehir Belediyesi'nin ruhsat vermesiyle başladı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "İlçe sınırlarında ruhsat yetkisi bize aittir" diyerek yargıya başvurdu ve akaryakıt istasyonu ruhsatının iptalini istedi.

    İl başkanı el attı

    Küçükler ve Bulutlar arasında yaşanan tartışma kamuoyuna yansıyınca konuya AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç el attı. Geçen hafta belediye başkanlarıyla bir toplantı yapan Murat Kılıç, başkanları aralarında yaşanan anlaşmazlıklar konusunda uyardı. AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında olabilecek tartışmalara izin vermeyeceklerini belirtti. Kılıç, "Basında yer alan başkanların mahkemelik olduğu şeklindeki haberler sonrası belediye başkanlarıyla toplantı yaptık. Gerekli ikazlarda bulunduk. Başkanlar arasındaki anlaşmazlıklara kesinlikle müsaade etmeyiz" diye konuştu.

    'Bundan sonra sıkıntı olmaz, olamaz'

    AKP Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Murat Kılıç şunları söyledi:
    "Belediyelerimizin birbirlerini mahkemeye vermeleri uygun olamaz. Bu haberler üzerine belediye başkanlarıyla toplantı yaptık. Gerekli ikazlarda bulunduk. Geçmişte büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında bir takım anlaşmazlıklar olabilir. Ancak bugün asla buna müsaade etmeyiz. Olabilecek ufak- tefek anlaşmazlıkları da çözeriz. Şu an için belediyeler arasında bir sıkıntı yok. İl başkanı olarak başkanlarla gerekli konuşma ve görüşmeleri yaptık. Bundan sonra sıkıntı olmaz, olamaz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow