hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İktidarlar baki değil, Libya'yı örnek alsınlar"

    İktidarlar baki değil, Libyayı örnek alsınlar
    expand

    BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "İktidarlar baki değil, Libya'yı örnek alsınlar" dedi.

    Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatını canlı kalkan olarak durdurmak için aralarında BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Tunceli'den gelenlerin bulunduğu grubun sınıra geçişine izin verilmedi.

    Şırnak'ın sınıra 60 kilometre uzaklıktaki Balveren Beldesi'nde durdurulan yaklaşık 300 kişilik grup, sloganlar attı. Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Valiliği'nin geçişlerine izin verilmeyeceği yönündeki kararı gruptakilere okudu ve karara tepki gösterdi.

    BDP'liler ile yolu kapatan jandarma arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

    BDP Balveren Belde Başkanlığı önünde toplanan grup geceyi burada geçirdi. BDP'lilere, "Operasyonlar durana kadar burada mıyız? diye soru sorarak konuşmasına başlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, şunları söyledi:

    "Kürt halkı onurlu bir mücadele veriyor. Özgürlük mücadelesinde bu halkın yaşamadığı acı, vahşet kalmadı. Başbakan, açılım, çözüm derken oruç ayında Gülen Cemaati'nin de desteğini alarak operasyon başlattılar. Bu operasyon hazırlığını aylar önce AKP tarafından yapılmıştı. Ama biz de diyoruz ki iktidarlar baki değil Libya'yı örnek alsınlar. Sivillerin ve bebeklerinde katledildiği bu operasyonları ve savaşı kabul etmiyor, muhatap Sayın Öcalan'dır diyoruz. Bu gece konukseverliklerini göstererek kapılarını açan Balverenlilerin konuğu olacağız. Sınırdan gelen barış annelerimizi büyük bir coşku karşılayarak canlı kalkan eylemimize devam edeceğiz."

    Gece yüzlerini poşuyla kapatan bir grup gösterici, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı ve PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow