hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terörle mücadelede sivilleşme dönemi

    Terörle mücadelede sivilleşme dönemi
    expand

    Profesyonel ordu ve polis, sivil denetim, sivil talimat... Hükümetin terörle mücadeledeki yeni yöntemi bu üç ayak üzerinden yürütülecek. Talimatı hükümet verecek ve o talimatın yerine getirilip getirilmediğini de yine hükümet denetleyecek. Ayrıca emniyetin teknik alt yapısı da güçlendirilecek.

    Uygulamanın temelini terörle mücadelede yeni yöntemler oluşturuyor. İlk sinyalleri Milli Güvenlik Kurulu bildirisi ile verilmişti. Artık yol haritası hazır; prensipler şekillendi.

    Hükümetin hayata geçireceği terörle  mücadele yöntemi üç temel prensip üzerine oturuyor: Profesyonel ordu ile polis, sivil denetim ve sivil talimat.
     
    Yani  terörle mücadelede sivilleşme dönemi yaşanacak. Talimatı hükümet verecek, denetimi de yine hükümet yapacak.

    Sadece bu değil, kararlar artık hızlı alınacak. Bunun için valiler ön planda olacak. Operasyonlarda hem yetki aşamasında etkili olacaklar hem de denetim.

    Terörle mücadelede yeni dönemin etkili unsurlarından biri hudut birlikleri olacak.

    Emniyet bu aşamada Türk Silahlı Kuvvetleri ile koordineli olacak ama tek başına karar alarak terörle mücadele kapsamında operasyon yapabilecek. Bu amaçla teknik alt yapısı güçlendirilecek. Emniyet'e de insansız hava araçları alımı gündemde.

    İstihbarat ağı da aktifleştirilecek. Bilgiler tek elde toplanacak. Adres ise Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı olacak. Amaç kurumlar arasında bilgi paylaşımını hızlı bir biçimde sağlamak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow