hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz Baykal hakkında sürpriz karar

    Deniz Baykal hakkında sürpriz karar
    expand

    CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında "adil yargılamayı etkileme" kapsamında hazırlanan fezleke iptal edildi.

    Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan fezlekeninin iptal kararı, soruşturmanın yeni savcısından geldi.

    Ergenekon kapsamında yürütülen ‘Adil yargılamayı etkileme’ soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz tarafından başlatıldı.

    Bazı avukatlar ile eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın şüphelileri arasında bulunduğu soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe o zaman CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın da takıldığı iddia edildi.

    Seyfi Oktay'ın telefon dinlemelerine takılan Baykal’ın, Seyfi Oktay'a talimat vererek Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya K. İle görüşmesini istediği ve Oktay'ın da Anayasa Mahkemesi üyeleriyle yaptığı görüşmelerinin ardından Baykal'ı telefonla bilgilendirdiği de iddialar arasında yer aldı.

    Bu teknik takibin ardından soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz, Baykal hakkında fezleke hazırladı.

    Yaklaşık 100 sayfalık fezleke hazırlayan Öz, fezleke dosyasına Baykal’ın Ergenekon’a ilişkin açıklamalarına da yer verdi. İddianame ile birlikte fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na gördermek için çalışmalar yapan Öz, başsavcı vekili olması nedeniyle dosyaları özel yetkili savcı Cihan Kansız’a devretti.

    ‘Adil yargılamayı etkileme’ soruşturması dosyasını ele alan Kansız’ın ‘Baykal için hazırlanan fezleke’ ile ilgili de incelemesini yaptığı belirtildi.

    ‘Adil yargılamayı etkileme’ soruşturması iddianamesi konusunda çalışmalarını sürdüren savcı Kansız’ın CHP milletvekili Baykal’ın soruşturmada ‘şüpheli’olmadığına kanaat getirdiği öğrenildi. Cihan Kansız’ın bu nedenle savcı Zekeriya Öz’ün Baykal hakkında hazırladığı fezlekeyi iptal ettiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow