hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÖP: "Adalet Bakanlığı kamuoyunu yanıltma çabasında"

    GÖP: Adalet Bakanlığı kamuoyunu yanıltma çabasında
    expand

    Adalet Bakanlığı'nın tutuklu gazetecileri "terör suçlusu" ilan eden açıklamasına Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan yanıt geldi: "Adalet Bakanlığı kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor"

    Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Sözcüsü ve ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının, "cezaevlerindeki gazetecilerin gazetecilikle ilgili olmayan suçlarla, büyük bölümünün de terörle ilgili oldukları için yargılandıkları" iddiasıyla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını vurguladı.

    Abakay, "Adalet Bakanlığı böylesine inandırıcı olmayan değerlendirmelerle, basın kartı vardı, yoktu gibi ciddi olmayacak gerekçelerle Türkiye'yi muhalif gazetecileri cezaevlerine dolduran bir ülke imajı ve algısından kurtaramayacaktır. Hükümetin de Adalet Bakanlığının da önündeki görev ve sorumluluk, Türkiye'nin ihtiyacı demokratikleşmeyi, adil yargılamayı yaşama geçirmektir" şeklinde konuştu.

    Türkiye'de halen cezaevlerinde 65 gazeteci olduğunu ileri süren Abakay, şunları söyledi:

    "Bu gerçek, demagojilerle, yanlış, kaçamak, zorlama yorumlamalarla geçiştirilemez. AKP iktidarını ve Adalet Bakanlığını, düşünce, basın, ifade özgürlüğü üzerindeki baskıları ortadan kaldırmaya, adil yargılamayı sağlamaya, demokratikleşme üzerinde düşünmeye davet ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow