hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havada kan şekeri düşünce...

    Havada kan şekeri düşünce...
    expand

    Kayseri'de 43 yaşındaki paraşüt antrenörü Mehmet Şafak, Talas İlçesi'ndeki Ali Dağı'ndan yamaç paraşütüyle atlarken kan şekeri düşünce, yere çakılarak yaşamını yitirdi.

    Talas Belediyesi Havacılık Kulübü yamaç paraşütü eğitmeni ve antrenörü Mehmet Şafak, dün iftardan önce Talas İlçesi'nde 2 bin metre yüksekliğindeki Ali Dağı'ndan yamaç paraşütü ile havalandı. Oruçlu olmasının etkisiyle uçuş sırasında "Hipoglisemi" olarak bilinen kan şekerinin düşmesi sonucu Şafak'ın bilinci zayıfladı ve paraşüte hakim olamadı. Şafak, paraşütüyle birlikte Ali Dağı eteklerine düştü.

    Olayı gören bir kişinin, "Uçuş yapan bir paraşütçünün paraşütü dolandı ve çok sert düştü. Ölmüş olabilir" ihbarı üzerine, sevk edilen polisler, Mehmet Şafak'ın cansız bedeni ile karşılaştı. Şafak'ın cenazesi ambulansla Kayseri  Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopside Mehmet Şafak'ın şeker düşüklüğü nedeniyle paraşütüyle kontrolsüz düştüğü anlaşıldı. Acı haberin duyulması üzerine Şafak'ın arkadaşları ve yakınları hastaneye akın etti.

    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Mehmet Şafak, Kayseri'de yamaç paraşütünü sevdiren, yüzlerce öğrenci eğiten, Belediyemiz bünyesindeki  Havacılık Kulübünün önemli isimlerinden biriydi. Çok üzgünüz" dedi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow