hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nöbetten dönen koruculara saldırı: 1 şehit

    Nöbetten dönen koruculara saldırı: 1 şehit
    expand

    Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesinde pusu kuran PKK'lılar, nöbet değişiminden dönen köy korucularına saldırdı. Saldırıda 1 korucu şehit olurken, 4 köy korucusu yaralandı.

    Midyat'a 15 kilometre mesafede bulunan Şenköy Beldesi'ndeki geçici köy korucuları, Sarıkaya Köyü'ndeki nöbet değişiminden dönerken, beldede bulunan jandarma karakolu yakınında PKK'lıların pususuna düştü.

    Köy mezarlığı içerisinde gizlenen PKK'lılar, nöbet değişiminden dönen köy korucularına saat 20.00'de uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

    Saldırı sırasında bir korucu şehit olurken, 4 köy korucusu yaralandı.

    Yaralı korucular Midyat Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.

    Sağlık durumu ağır olan korucu ise Mardin Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Saldırıya jandarma karakolunda bulunan askerlerde karşılık verdi.

    Karanlıktan yararlanan PKK'lılar kaçarken, PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

    Karakola roketatarlı saldırı

    Bu arada Mardin'in Savur ilçesine bağlı Sürgücü Beldesi'ndeki jandarma karakoluna da PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

    Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, karakol binasında hasar meydana geldi.

    Sürgücü İlçe Jandarma Karakolu'na saat 22.00'de kalabalık PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

    Karakolda bulunan askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, karakol binasında hasar meydana geldi.

    Saldırı sonrası dağlık bölgeye kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow