hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu kez Van karıştı

    Bu kez Van karıştı
    expand

    Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde dün çıkan olaylar sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Van’da kurtarılamayan İl Genel Meclisi üyesi BDP’li Yıldırım Ayhan’ın cenazesinde olaylar çıktı.

    Olaylar, cenazenin toprağa verilmesi sırasında bir grubun polisi taşlamasıyla başladı. Polis göstericileri basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, mezarlıkta otların tutuşması sonucu yangın çıktı.

    Terör örgütcü PKK’ya karşı yürütülen sınır ötesi hava operasyonlarını önlemek için ’canlı kalkan’ olacaklarını söyleyerek Çukurca İlçesi’ne bağlı Narlı Köyü’nden sınıra yürümekte ısrar eden gruba, güvenlik güçleri pazar günü müdahalede bulundu. Van İl Genel Meclisi üyesi BDP’li Yıldırım Ayhan da bu müdahale sonucu ağır yaralandı. Çukurca Sağlık Ocağı’ndaki ilk müdahale ardından helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Yıldırım Ayhan, buradan helikopterle Van’daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldırım doktorların tüm çabasına karşın dün kurtarılamadı.

    BDP, Ayhan için bugün cenaze töreni düzenledi. Aralarında, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Nazmi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP’li yöneticiler ile yaklaşık 5 bin kişi Akköprü Mahallesi’nde bulunan Toprak Kale Camii’nde bir araya geldi. Burada kılınan cenaze namazı ardından, sözde PKK bayrağına sarılı tabut bir süre omuzlarda taşınarak Akköprü Mezarlığı’na götürüldü. Bu sırada sırada kalabalık, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Mezarlıkta cenazenin toprağa verilmesi sırasında bir grup, mezarlık yakınında güvenlik önlemi alan polisleri taş yağmuruna tutunca olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanırken, göstericiler polise taş atarak karşılık verdi.

    Mezarlıkta yangın

    Yaşanan olaylar sırasında mezarlıktaki kuru otların tutuşması sonucu da yangın çıktı. Yangına Van Belediyesine ait itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da yangını söndürmek için büyük çaba gösterdi. Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca sürerken olaylar sırasında 1 polis ile bazı göstericiler yaralandı.

    Ölüm nedeni iç kanama

    Ayhan’ın ölüm nedeni otopside belirlendi. Otopsi raporunda, Ayhan’ın kesin ölüm nedeninin ateşli silah yaralanması sonucu aldığı darbeyle kaburga kırıklarıyla birlikte akciğer ve kalp zarının zarar görmesi sonucu meydana gelen iç ve dış kanamaya bağlı olduğu belirtildi. Raporda, Ayhan’ın ölümüne neden olan cismin ne olduğunun anlaşılmadığı, ancak bomba olduğu tahmin edildiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow