hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp kardeşler cinayetini itiraf ettiler

    Kayıp kardeşler cinayetini itiraf ettiler
    expand

    Uşak'ta dört gündür kayıp olan Zekiye (12) ve Arzu Çoban'ı (17) öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan iki zanlının, cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

    Alınan bilgiye göre, soruşturmayı sürdüren jandarma ve polis ekipleri, Çoban kardeşlerin en son birlikte görüldüğü M.A.G (14) ve H.G'yi (14), kent merkezinde saklandıkları yakınlarını ait iki ayrı evde yakaladı.

    Zanlılardan M.A.G'nin hırsızlık ve yankesicilik suçlarından yaklaşık 30, H.G'nin ise aynı suçlardan yaklaşık 20 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

    Yaşları küçük olduğu için cumhuriyet savcısının nezaretinde ifadeleri alınan zanlılardan M.A.G'nin, önceden tanıdığı Arzu Çoban'ın, kardeşiyle birlikte evden kaçarak yanına geldiğini ve geceyi bir yakının evinde geçirdiklerini söylediği, ertesi gün arkadaşı H.G'yi de yanlarına alarak gittikleri çamlık alanda aralarında çıkan tartışma sonucu genç kızları bıçaklayarak öldürdüklerini itiraf ettiği belirtildi.

    H.G'nin de aynı şekilde ifade verdiği, zanlıların, kullanılmayan bir motosikletin deposundan benzin çekerek, Çoban kardeşlerin cesetlerini ateşe verdiklerini söyledikleri kaydedildi.

    Zanlıların, suç aleti olarak bir bıçağı jandarmaya verdikleri, ancak bu bıçağın olayda kullanılmadığının belirlendiği, kız kardeşlerin öldürüldüğü bıçağın aranmasına devam edildiği bildirildi.

    Tutuklandılar

    Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.A.G. ile H.G. adliyeye sevk edildi.

    Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına yaklaşık 4 saat ifade veren iki zanlı tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçe mahkeme tarafından dinlenen zanlılar, "canavarca hislerle adam öldürmek" suçundan tutuklandı.

    Zanlıların cezaevine sevki sırasında polis ve jandarma ekipleri basın mensuplarının görüntü almasını engelledi. Zanlılar sivil jandarma aracıyla Uşak Cezaevi'ne gönderildi.

    Uşak'taki evlerinden dört gün önce ayrıldıktan sonra haber alınamaması üzerine aileleri tarafından polise kayıp ihbarında bulunulan 12 yaşındaki Zekiye Çoban ile 17 yaşındaki ablası Arzu Çoban'ın cesetleri, Akse Çamlığı mevkisindeki ormanlık alandaki yıkık bir binada bulunmuştu.

    Çoban kardeşlerin bıçaklanarak öldürüldüğü ve cesetlerinin yakılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow