hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı bunaltacak!

    Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğanı bunaltacak
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a sorduğu sorulara yanıt alamayınca bu kez de dikkat çekici bir yöntemle bir kez daha gündeme taşıdı. Hükümetten yanıt gelinceye kadar soruların tekrarlanacağı belirtildi.

    Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcıların, görevden el çektirilmelerine tepki gösteren CHP lideri yeni yeni iddialar ortaya attı.

    Arka arkaya sorular sordu. Aradan iki gün geçti ama, ne Başbakan Erdoğan'dan ne de diğer hükümet yetkililerinden sorulara yanıt gelmedi.

    CHP, Deniz Feneri'ne ilişkin o iddiaların ve soruların peşini bırakmayacağını ilginç bir basın açıklamasıyla duyurdu.

    CHP basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, "48 saat geçti. Sorulara yanıt yok. Kamuoyu bu sessizliğin nedenini merak ediyor" denildi.

    CHP'den yazılı açıklama

    CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında yaptığı açıklamaların ve Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak sorduğu soruların üzerinden 48 saat geçti, AKP'den yanıt yok" denildi.

    CHP İletişim Koordinatörlüğünün açıklamasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Ağustos Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yönelik dile getirdiği şu sorular hatırlatıldı:

    "Sayın Başbakan ve Sayın Adalet Bakanı, Deniz Feneri e.V. davasına neden burnunuzu soktunuz? Sayın Başbakanın ve AKP yöneticilerinin vaktiyle Deniz Feneri Derneği üzerinden oluşturulan fonlarla bir ilişkisi var mı, yok mu? Savcıların görevden alınmasının, davanın sanıklarından birisinin bir şeyler yapılmazsa konuşacağı tehdidiyle bir ilgisi var mı, yok mu? Kanal 7'de arama yapılacağını Kanal 7'ye bildiren köstebek kim? Bu, sayın Başbakana çok yakın çalışan bir çalışma arkadaşı mı? Savcıların görevden alınmasının arkasında bu gerçeklerin ortaya çıkmasından duyduğunuz telaş mı var? Millet adına bu soruların tamamının yanıtlanmasını istemek demokrasinin, uygar olmanın, ahlakın temel kuralı değil midir?

    Sayın Erdoğan'ın bu tür olaylarda kullandığı bir cümlesi var. 'İşin ucu kime çıkarsa çıksın, nereye dokunursa dokunsun üzerine gideceğiz' der. Ama söz konusu olan Deniz Feneri olunca Başbakan sözünü yutuyor, dili bağlanıyor. Neden Sayın Erdoğan? Yoksa bu olayda işin ucu size mi dokunuyor?"

    Açıklamada, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısında yaptığı açıklamaların ve Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak sorduğu soruların üzerinden 48 saat geçti, AKP'den yanıt yok" denildi.

    Bu konudaki sessizliğin sürdüğü, kamuoyunun bu sessizliğin nedenini merak ettiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan da konuyla ilgili olarak CHP'ye çok sayıda mesaj geldiği belirtildi.

    Açıklamada, "Hem kamuoyu, hem de biz bu soruların yanıtını bekliyoruz ve yanıt gelene kadar da 48 saatte bir bu soruları tekrarlayacağız" ifadesine yer verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow