hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehitlikte "Atatürk" krizi!

    Şehitlikte Atatürk krizi
    expand

    Mersin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı arifesinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı Şehitlik ziyaretinde Müftü Ali Melek'in yaptırdığı duada Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmadığını iddia eden CHP Millitvekili İsa Gök, bu duruma tepki gösterdi.

    Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'e yapılan ziyarete Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin milletvekilleri AK Parti'li Çiğdem Münnever Öktem, Ahmet Tevfik Uzun, CHP'li İsa Gök ve Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Hayrettin İmren ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıklıoğlu ile vatandaşlar katıldı.

    Bakan Zafer Çağlayan ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bırakıp, kabir ziyaretine gelen şehit aileleriyle sohbet etti.

    Daha sonra İl Müftüsü Ali Melek, şehitler için dua okudu. Protokol de el açıp Fatiha okuyarak "Amin" dedi.

    İse Gök sinirlendi

    Yapılan duanın ardından Bakan Çağlayan, makam otomobiline binip mezarlıktan ayrılırken, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, gazetecilere açıklama yapacağını söyleyip, yanına gelmelerini istedi.

    Sinirli olduğu gözlenen İsa Gök, dua sırasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmadığına dikkat çekip, buna tepki gösterdi.

    İsa Gök, "Bayram 30 Ağustos, önümüzde Ramazan Bayramımız da var. Şehitlik ziyareti yapıyoruz. Bu şehitlik ziyaretinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kahramanı büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına dua okumuyoruz. Dua sırasında asla vatan savunmasından laf edilmiyor. Yalnızca Cenab-ı Allah yolunda ölen şehitlerden bahsediliyor. 30 Ağustos'tan önce şehitlik ziyareti varsa, bakanı, valisi, herkes buradaysa, 30 Ağustos kahramanlarına dua okunmak zorundadır. Bu ülkede Atatürk'e ve silah arkadaşlarına bir rahmetten bu kadar mı korkuluyor?" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow