hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    30 Ağustos'ta bir ilk

    30 Ağustosta bir ilk
    expand

    30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül, Karargah'taki kutlamaları Başkomutan sıfatı ile Genelkurmay Başkanı'nın yerine kabul etti.

    30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Genelkurmay Karargahı’nda tören yapıldı. Bu yıl kutlamaları ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul etti.

    Bir ilkin yaşandığı kabul töreninde Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanı’yle birlikte yer almadı. Tek başına ayakta duran Cumhurbaşkanı Gül, konukları tek tek kabul etti.

    Abdullah Gül, sırasıyla Meclis Başkanı, Başbakan, muhalefet parti liderleri, yüksek yargı başkanlarıyla tokalaştı. Ardından da askeri yetkililer sırayla gelerek Cumhurbaşkanı Gül’ü tebrik etti.

    Cumhurbaşkanı Gül'e bu kabulu yapma teklifi geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den gelmiş, Gül de teklifi çok doğru bulduklarını belirtmişti. Gül şunları söylemişti:

    "Bu 30 Ağustos’ta başkomutan olarak bütün kutlamaları ben kabul edeceğim. Bu, Genelkurmay Başkanımızın teklifidir. Düşünce onlardan geldi. Genelkurmay Başkanımız, Başbakanımız MGK’dan önce yaptığımız konuşmada Genelkurmay Başkanı’nın getirdiği bir düşünceydi. Biz de çok doğru bulduk. Uygulama bundan sonra böyle olacaktır. Geçen Askeri Şura’da da, Milli Güvenlik Kurulu’nda da yeni uygulamaları herkes takip etti. Silahlı Kuvvetlerimiz de komutanlarımız da bundan çok memnundur. Bunlar hep olması gereken şeyler. Her şeyin bir zamanı var demek ki..."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow