hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaman'da protokol krizi

    Karamanda protokol krizi
    expand

    Karaman'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kutlama töreninde protokol krizi yaşandı. AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, kendilerinin oturacağı koltuğun ikinci sırada olduğunu fark edince, tepki gösterip tören alanını terk etti.

    30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Anma Günü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma programına katılan protokol üyeleri ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geçti.

    AK Parti Karaman Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun oturacağı koltuklarının birinci sırada, kendisi ve diğer protokol üyelerinin oturucağı koltuğun da ikinci sırada olduğunu görünce bunun protokol sıralamasına uygun olmadığını söyleyip, tepki göstererek tören alınını terk etmek istedi.

    Valilik Özel Kalem Müdürü Murat Zafer'in ikna etme çabasına rağmen Elvan, tören alanını terk etti.

    Bunun üzerine Vali Kahraman, cep telefonuyla Elvan'ı arayarak alana dönmeye ikna etti.

    Bu sırada Vali Kahraman'ın korumaları da protokolde ön sırada bulunan Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın oturacağı üç koltuğu birinci sıradan aldı.

    Ardından protokol koltukları tek sıra haline dönüştürüldü. Vali Kahraman'ın iknası üzerine geri gelen Elvan, Garnizon Komutanı Albay Boz'ın yanındaki koltuğuna oturdu.

    Yaklaşık 10 dakika geçikmeli başlayan törende Vali Kahraman, Garnizon Komutanı Boz ve Belediye Başkanı Uğurlu halkın bayramını kutladı. Asker ve askeri araçların geçiş gösterisiyle tören sona erdi.

    Valilik yetkilileri ise oturma düzenini 'Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği'ne göre hazırladıklarını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow