hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy'de olaylı miting

    Kadıköyde olaylı miting
    expand

    İstanbul Kadıköy'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge polis müdahale etti. Olaylarla ilgili 63 kişi gözaltına alındı.

    Kadıköy'de, İstanbul Demokratik Kent Konseyi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting sona erdi.

    İstanbul Demokratik Kent Konseyi üyesi grup tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve grubun alana toplanması sırasında bazı göstericilerin terör örgütü lehine sloganlar atması, pankart ve döviz açarak güvenlik güçlerine taş atması üzerine polisin müdahale ettiği mitinge, katılanların yoğun gazdan etkilenmesi üzerine son verildi.

    İstanbul Demokratik Kent Konseyi Dönem Sözcüsü Dursun Yıldız, mitingde yaptığı konuşmada, barış gününü kutlamak için bu alanda toplandıklarını söyledi.

    Yıldız, Kürt halkının bugün her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

    Bu arada, miting alanının dışında bazı göstericilerin polise tekrar taş atması ve çevreye zarar vermesi üzerine polis yeniden gaz bombası atarak müdahalede bulundu.

    Mitinge katılan tertip komitesi üyeleri ile BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de sık sık katılımcılara sakin olmaları uyarısında bulundu.

    Otobüs durakları zarar gördü

    Kadıköy'deki otobüs duraklarının tamamının camlarını kıran göstericiler, daha sonra Kadıköy İETT Rıhtım İşletme Amirliğine ait ofislere ve çevresine molotofkokteyli atarak yangın çıkardı.

    İşletme Amiri Hanefi Birsen ile İETT çalışanı Hakan Çelik'in kendi imkanları ile kontrol altına aldığı yangın, itfaiye ekiplerinin gelmesinin ardından kısa sürede söndürüldü. Yangında, ofislerde bulunan akbil dolum fişleri ile bilgisayarlar zarar gördü.

    Öte yandan, göstericiler, Kadıköy Meydanı'ndaki birçok zabıta noktasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Kadıköy Ofisi, Haldun Taner Sahnesi ile çok sayıda iş yerine taş ve sopalarla zarar verdi.

    Mitinge katılanların yoğun gazdan etkilenmesi üzerine mitinge son verilirken, katılımcılar da sloganlar atarak ara sokaklara dağıldı.

    Miting sırasında atılan gazlardan etkilenen bazı vatandaşlara da olay yerinde bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildiği görüldü.

    Çevik Kuvvet ekiplerinin Kadıköy Meydanı ve çevresinde aldığı güvenlik önlemleri devam ederken, miting nedeniyle trafiğe kapatılan yollar ise, katılımcıların dağılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

    63 gözaltı

    Kadıköy'de, İstanbul Demokratik Kent Konseyince 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde çıkan olaylara ilişkin olarak 8'i tertip komitesinden toplam 63 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul Demokratik Kent Konseyi üyesi grup tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve grubun alana toplanması sırasında bazı göstericilerin terör örgütü lehine sloganlar atması, pankart ve döviz açarak güvenlik güçlerine taş fırlatması üzerine polisin müdahalede bulunduğu mitingde 55 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

    Ayrıca, mitingde çıkan olaylarla ilgili olarak, tertip komitesinden 8 kişinin de savcının talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

    Gözaltına alınan 63 kişinin sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüleceği, mitingdeki olaylara ilişkin gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

    Diyarbakır'da da olay

    Bu arada Diyarbakır'da aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting öncesinde bir grup, gazetecilere saldırıda bulundu.

    Aralarında BDP, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu tertip komitesince düzenlenen miting, İstasyon Meydanı'nda yapıldı. Miting öncesinde konuşmaların yapılacağı platform önünde görev yapacak basın mensupları yerlerini alırken, kalabalık içinden bir grup, önce basın mensuplarına yönelik "basın dışarı" şeklinde slogan attı, ardından kameralarını ve fotoğraf makinelerini ellerinden almak istedi.

    Saldırılarını sürdüren grup, platform önünde ve üzerinde bulunan basın mensuplarına pet şişe attı. Grup uyarılara rağmen saldırılarını sürdürünce basın mensupları mitingin başlamasını beklemeden alanı terk etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow