hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP: "Çelik özür dilemeli"

    CHP: Çelik özür dilemeli
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerine CHP'den bir yanıt daha geldi. CHP sözcüsü Birgül Ayman Güler, Hüseyin Çelik'i açıklamalarından dolayı kamuoyundan özür dilemeye çağırdı.

    Birgül Ayman Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu yönelik "Acaba mezhep yakınlığı nedeniyle mi Suriye'ye sahip çıkıyor?" şeklindeki sözleriyle tepki çeken Çelik'e yüklendi. Güler açıklamasında "AKP Sözcüsü Çelik, hem kendisinin hem de partisinin düşünce ve politika sistemine laik devlet anlayışının değil, mezhepçilik anlayışının temel olduğunu ilan etmiştir" ifadelerine yer verdi.

    Güler, Çelik'in söz konusu açıklamalarının "anlamsız ve yersiz bir iddia" olduğunu belirterek, "AKP'nin dünyaya bakış açısını göstermesi bakımından ibret vericidir" dedi. Güler'in açıklamasında şunlar dile getirildi:

    "AKP'nin aksine, CHP insanları din, mezhep, ırk veya etnik kökenlerine göre birbirinden ayırmaz. AKP'nin aksine CHP, hem iç hem de dış sorunları insanlık ve yurttaşlık pencerelerinden görür. CHP'nin, hükümetin yanlış politikalarını desteklemek diye bir görevi yoktur. Suriye'yi ziyaret eden heyetimiz, AKP'nin görmeyi başaramadığı gerçeklerle donanıp gelmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow