hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Odatv davasında tarih belli oldu

    Odatv davasında tarih belli oldu
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan Odatv iddianamesinin kabulünden sonra duruşma tarihi de 22 Kasım olarak belirlendi.

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin açılan davanın görülmesine 22 Kasım 2011'de başlanacak.

    İstanbul özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip zaptında, davanın ilk duruşmasının 22 Kasım 2011'de görüleceği belirtildi.

    Tensip zaptında, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüphelinin tahliye talepleri reddedildi.

    Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip zaptında, "sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, kaçma şüphesinin devam etmesi ve delilleri karartma ihtimali bulunması" nedeniyle tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

    Sanık Ahmet Şık'ın, savunmasını hazırlayabilmesi için cezaevinde gerekli ortamın hazırlanmasına ilişkin talebini içeren dilekçenin bir örneğinin de gereğinin takdir ve ifası için cezaevi müdürlüğüne gönderilmesine hükmedildi.

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında açılan davada, ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’le suçlanan Şener ve Şık’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

    12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow